Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija ZBOG KORONE Podijeli

Učenici viših razreda škole Švarča i Vladimir Nazor prešli online

Učenici jedne osnovne škole u ponedjeljak će svi biti testirani. Rezultati će odrediti hoće li sve škole 18. prosinca prijeći online

Dvije osnovne škole, u Karlovcu i Dugoj Resi, prešle su dijelom na on-line nastavu. Tražile su to od županijskog Stožera zbog broja zaraženih i samoizoliranih učenika i nastavnika. Potvrdila nam je načelnica stožera, dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

-Za sada su nam se javile Osnovna škola Švarča koja ima tri pozitivna učenika, ali je 67 učenika od ukupno 395 u samoizolaciji.  Jučer nam se javila Osnovna škola Vladimir Nazor iz Duge Rese koja ima pet pozitivnih i 97 učenika u samoizolaciji od ukupno 440 učenika ili tri razredna odjela od ukupno 10 odjela predmetne nastave.

Stožer će u ponedjeljak ponovo analizirati situaciju po školama pa nije isključeno da se ovaj model uvede u još neku.

Županija će u ponedjeljak organizirati i brza antigenska testiranja u jednoj osnovnoj školi. Upravo među osnovnoškolskom populacijom žele provjeriti koliko je djece zaraženo, ali bez simptoma.

-U ovom trenutku Stožer razmišlja da bismo od 18. prosinca sve škole stavili na online nastavu i ovaj pilot- test će nam dati smjer trebamo li to učiniti. Jer, onda bi do većih obiteljskih druženja za Božić djeca, ako bi bili prenosioci ili imao simptome  te simptome i razviti pa da se kontakti smanje.

Pročitajte i ovo

NANOSI

Počela prva faza izmuljivanja Mrežnice, radovi gotovi u listopadu