Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac STIŽE BRZI ODGOVOR Podijeli

Uđbinac pismeno odgovorio Petračiću. Mladost djelatnika nije našla u gradskom sustavu pa su uzeli Kovačevića

Iz odgovora se ne može iščitati da je za novo radno mjesto u Mladosti raspisan natječaj

Direktor Mladosti Ivan Uđbinac ipak je danas odgovorio vijećniku Davoru Petračiću. Pismenim putem kako je i rekao, ali brže od očekivanog.

Ako je suditi po onome što piše, natječaja za novo zapošljavanje, formalnosti na kojoj, barem deklarativno inzistira gradonačelnik Mandić, nije bilo.

Uđbinac u svom odgovoru na Petračićevo pitanje o tome kakva je bila potreba za novim zapošljavanjem kaže da je “analizom postojećih kadrovskih potencijala tvrtke Mladost utvrđeno kako u postojećoj strukturi zaposlenih nema dostatnih kapaciteta za provedbu postavljenih ciljeva poslovanja. Zato je donesena odluka o popunjavanju radnog mjesta “Rukovoditelj sektora za pravne, kadrovske i opće poslove”. ”

Prema uputi vlasnika tj. Grada Karlovca, u gradskom sustavu pokušalo se naći adekvatnu osobu, ali “od 17. do 27. lipnja nitko nije pokazao interes” za prelazak u Mladost, piše dalje Uđbinac.

Pa su onda u Mladosti već 1. srpnja zaključili ugovor o radu s bojnikom Hrvatske vojske u mirovini, bivšim pročelnikom ureda Vlade RH, državnim tajnikom, bivšim pomoćnikom minstra i bivšim glavnim državnim inspektorom, a sada nezaposlenim hrvatskim braniteljem, dragovoljcem Krunom Kovačevićem. I to, kako se iz odgovora dade iščitati, bez natječaja.

-Procijenjeno je da svojim radnim iskustvom, kompetencijama i međunarodnim iskustvom u sustavu države može učinkovito odrađivati poslove radi realizacije postavljenih ciljeva, stoji među ostalim u Uđbinčevom javnom pismenom odgovoru vijećniku Petračiću.

No, informacije kojima raspolaže oporba kažu da Kovačević za sad i nema puno posla.

– Tako se priča, a pretpostavljam da je i vrlo vjerojatno jer to nije ni prvi put da se tako nešto radi. Na žalost, mi sada spominjemo tog čovjeka, ali zapravo je kriv način na koji HDZ radi, na koji način zbrinjava neke svoje kadrove kojima nešto duguje. Pretpostavka je takva jer ako je sve tako netransparentno, ako su time začuđeni kolege koji rade u Mladosti i koji kažu da čovjek sjedi i ne zna što bi radio, onda je logično pitanje da mi postavimo pitanje zašto je tamo, rekla je nezavisna vijećnica Marija Bodrožić Zorić.

Pročitajte i ovo

LJEPŠE I SIGURNIJE

Okoliš Osnovne škole Dragojle Jarnević nastavlja se uređivati