Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Život HUMANITARCI NA KVADRAT Podijeli

Udruga Jak kao Jakov u 9 godina pomogla 323 djece liječene od malignih bolesti

S humanitarnim aktivnostima nastavljaju već ovaj tjedan uoči Valentinova

Karlovačka, ali i svehrvatska udruga Jak kao Jakov na redovnoj godišnjoj skupštini rekapitulirala je rad u prošloj, ali i svih prethodnih devet godina svoga postojanja.

Samo u 2019. poslali su pomoć od 310.544 kuna za 56-tero djece iz cijele Hrvatske koja su liječena od teških malignih bolesti. Ukupno u 9 godina prikupljeno je  2.679.864 kuna pomoći koja je podjeljene na 323 djece.

– U prošloj godini imali smo na području Karlovca i Zagreba evidentitana 302 volontera i zabilježenih 5906 volonterskih sati. Najvolonterka za 2019. godinu je gospođa Biserka Valentić sa zabilježenih 605 volonterskih sati u prošloj godini, gospođa koja svakodnevno dolazi u našu udrugu i pomaže sve što je potrebno, ističe predsjednica Ivančica Rubido.

Već ovaj tjedan organiziraju novu humnitarnu akciju pod nazivom “LJUBAV ZA NJIH”.

– Akcija se odvija u dane oko Valentinova, a obilježava i 15. veljače, međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti. Štand udruge bit će postavljen u Lana centru od 11. do 13. veljače, na kojem će biti izloženi radovi i suveniri udruge i gdje će se prikupljati pomoć. Humintarna modna revija održava se na Valentinovo 14. veljače u gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu u 19 sati, a prigodna prodajnu izložbu doniranih radova modnih dizajnera i umjetnina, također u Zorin domu (bočna dvorana), nakon modne revije te za vikend 15. i 16. veljače.

Reviju će nositi istaknute žene Karlovca, ravnateljice škola i ustanova, direktorice i pročelnice karlovačkih ustanova. Modne novitete i detalje nosit će i učenice srednje škole MIOŠ iz Karlovca te mališani Dječjeg vrtića Karlovac, vrtić Gaza, skupina Sportići 3.

– Ovim humanitarnim događajem željeli smo uzdići ljubav u svoj svojoj plemenitosti i zato hvala svima koji će biti u mogućnosti pomoći nam.
Našim humanitarnim događajem prikupljamo pomoć za naše mališane, djecu oboljelu od malignih bolesti koji su trenutno na liječenju.

Svatko može pomoći kupnjom ulaznice za modnu reviju po cijeni od 20 kuna i kupnjom doniranih modnih artikala, odjeće i modnih dodataka, te umjetničkih slika koji će biti izloželi od 14 do 16. veljače u bočnoj dvorani Zorin doma, ali i kupnjom na štandu  udruge u Lana centru ili u Zorin domu.

Pročitajte i ovo

DOBA KORONAVIRUSA

Četiri analize krvi na koronavirus u Karlovcu i svi negativni