Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Bahata i prepotentna Engleska, koja se uoči polufinala ismijavala s Hrvatskom, danas je u drugom razredu Lige nacija. Gdje je Hrvatska? Gospodo Englezi, na Final Fouru, među četiri najbolje europske momčadi Gospodo, ima li tko jači? Lekcija kakvu su Austrijanci dobili još jedino od Janice i Ivice Kostelić Manekenka smatra da mladoliki izgled duguje vegetarijanstvu koje prakticira od 13. godine. Dugi niz godina se pridržava 'dugine dijete' koja sadrži hranu u spektru duginih boja, od plave, do narančaste Američka manekenka (68) je otkrila tajnu dobrog izgleda: 'Budite zdravi, ali i živahni!' Vukovar je ovog vikenda bio domaćin devetom Memorijalnom nogometnom turniru Blago Zadro, a pobjednici su postali nogometaši Širokog Brijega. U finalnoj utakmici nije bilo golova, hrvatski prvoligaš Slaven Belupo i Široki Brijeg su odigrali 0-0, a nakon udaraca s bijele točke slavio je Široki Brijeg 6-5. U polufinalu je Široki Brijeg, pak, s 3-2 bio bolji od Osijeka. Osječki nogometaši su osvojili treće mjesto nakon što su slavili protiv hrvatskog drugoligaša Vukovara 1991 s minimalnih 1-0 uz pogodak Petra Brleka. Inače, Vukovar 1991 je u polufinalu ranije poražen od Slaven Belupa s 2-3. Nogometaši Širokog osvojili su Memorijalni turnir Blago Zadro Marcelo je prisilno izašao već u 18. minuti protiv Austrije, a ozlijedio je lijevi bedreni mišić. Udarac je doživjela Hrvatska, ali i Inter, koji će znatno oslabljeniji u utakmicu protiv španjolskog velikana Talijani: Brozovića neće biti 2 do 3 tjedna, propušta Barcu u LP-u

Županija KAPITALNI PROJEKT Podijeli

Ugovorena Aglomeracija Karlovac – Duga Resa, 11.655 stanovnika do kraja 2023. dobiva kanalizaciju

Radi se o investiciji od 413,4 milijuna kuna, a bespovratno ga sufinancira EU sa 227,4 milijuna kuna

Europski projekt Aglomeracije Karlovac – Duga Resa, unatoč koronakrizi, ide nesmetano dalje. Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić potpisao je danas ugovore s čelnicima Hrvatskih voda, Općine Barilović, Grada Duge Rese i Vodovoda i kanalizacije Karlovac. 

Projekt je vrijedan 413,4 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi su 330,7 milijuna kuna od čega 227,4 milijuna kuna čine bespovratna EU sredstva iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.. Preostalih 103,2 milijuna kuna u projektu osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 41,3 milijuna kuna) te jedinice lokalne samouprave (20,6 milijuna kuna).

Obuhvaća izgradnju i dogradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje te izgradnju postrojenja za solarno sušenje mulja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Karlovac, a završetak projekta planiran je do kraja rujna 2023. godine.

Nakon toga stupanj priključenosti na sustav odvodnje bit će 86,6% odnosno kanalizaciju će dobiti 11 655 stanovnika. Cilj projekta je i poboljšanje sustava vodoopskrbe kroz rekonstrukciju (28 100 m) te izgradnju (5 720 m) vodoopskrbnih cjevovoda te prespajanje kućnih priključaka (1 390 kom). Dogradnja sustava vodoopskrbe neće rezultirati novim korisnicima već smanjenjem gubitaka u sustavu sa 37,1 % na 32,3 %.

Danas su potpisani i projekti za slične projekte u Križevcima i Slatini, a upravo je ovaj karlovačko – dugoreški i najveći.

-Kada govorimo o ovoj krizi ovo je sigurno projekt koji će nam pomoći svima da lakše prebrodimo krizu jer ulaganja od više od 400 milijuna kuna su sigurno ulaganja od kojih će imati koristi i radnici, ali i gospodarstvo, istaknuo je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Pročitajte i ovo

SIGURNOST PRVA

58 slunjskih prvašića učilo o prometu