Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija LEGALIZACIJA SE Podijeli

Ukida se Agencija za legalizaciju, gradovima i županijama vraćaju neriješene predmete

U Gradu Karlovcu ne znaju koliko se predmeta “vraća kući”

Agencija za ozakonjenje zgrada koja je od 2014. preuzimala predmete od hrvatskih gradova i županija kako bi se ubrzala legalizacija, počela je te iste predmete vraćati natrag.

U Grad Karlovac iz Zagreba se za sad vratilo 190 predmeta za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, a koliko ih još treba stići ne zna se.

– Agencija se s 30.6. gasi i počeli su vraćati te iste predmete koje smo mi slali u Zagreb, rekao je gradski pročelnik za legalizaciju Pero Karmelić. Dodao je da je zvao agenciju i pitao koliko i kada će se predmeti vratiti u Karlovac, ali precizan odgovor nije dobio.

– Zvao sam agenciju i pitao kakvo je stanje oko povrata tih predmeta. Gospođa koja radi u pisarni jednostavno je rekla da ne znaju ništa, niti da li će do 1. 7. isporučiti sve predmete jer je kod njih, kako je rekla, “raspad sistema”. Tako da mi ne znamo koliko su riješili i koliko ćemo još dobiti natrag, rekao je Karmelić na jučerašnjem aktualcu Gradskog vijeća.

Inače, Grad Karlovac je 2013. zaprimio više od 7 tisuća predmeta. Nakon što je 2014. formirana Agencija bili su dužni predavati predmete agenciji na rješavanje. Zadnja pošiljka prema Zagrebu je bila upućena u 4. mjesecu prošle godine.

– Mi smo tada trebali predati 1000 predmeta toj agenciji, ali kad smo skupili sve neriješene predmete tih je predmeta bilo oko 640. Poslije toga sam dobio opomenu iz Zagreba iz Agencije da nisam ispunio kvotu od 1000 predanih predmeta koliko je ministarstvo tražilo od nas, gdje sam ja odgovorio da mi jednostavno predmeta iz 2013. nismo više imali, pojasnio je Karmelić.

Naglasio je kako su 2017. i 2018., kada je raspisan novi natječaj za legalizaciju u Karlovcu zaprimili oko 650 predmeta od čega ih je već riješeno 412. Planirali su preostale predmete poslati u Zagreb kako bi se mogli baviti dozvolama za zgrade koje se tek trebaju graditi.

– Ali dogodilo se nešto što nitko nije očekivao – zatvaranje agencije do kraja lipnja, zaključio je Karmelić.

Pročitajte i ovo

KRAJEM SRPNJA

Nakon bolnice, u Dugoj Resi ove godine energetski obnovljene sve županijske ustanove