Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija SAMO LEGALNO Podijeli

Županija do 30. lipnja zaprimila još 1850 zahtjeva za legalizaciju

Devet puta više zahtjeva zaprimljeno je u prvom ‘valu’ legalizacije

Ukupno 1850 zahtjeva pristiglo je odjelu za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije do isteka roka za predaju zahtjeva za legalizaciju.

To je devet puta manje zahtjeva nego u prvom ‘valu’ legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

Ovaj broj zaprimljenih zahtjeva odnosi se na dio karlovačkog područja za koji nije nadležan gradski ured (zaprimljenol je 264 zahtjeva), na Dugu Resu (443), Ozalj (463), Slunj (153) te Ogulin u čiji je ured pristiglo najviše, čak 527 zahtjeva.

Vlasnici su kroz legalizaciju dobili lakšu mogućnost ozakonjenja i provođenja jeftinijeg i bržeg postupka. No, nisu svi reagirali na vrijeme pa upita za legalizacijom ima i nakon 30. lipnja kada je istekao rok.

– Rokovi su određeni zakonom i za sad ne postoje naznake za produženjem, stoga je sad sav posao na nadležnom upravnom odjelu kako bi što prije proveo sve preostale postupke legalizacije, poručuju iz Karlovačke županije.

Za one građane koji nisu podnijeli zahtjeve za legalizaciju, njihovi objekti odnosno nelegalnost građevina ne podliježu nadležnosti županijskog upravnog odjela, osim ako ne postoji mogućnost izdavanja građevinske dozvole. O tome se sve zainteresirane strane mogu informirati, ali o daljnjim postupcima odlučuje resorno Ministarstvo te nadležne inspekcije.

Pročitajte i ovo

NEKOME PRILIKA

HZMO rasprodaje nekretnine, među 64 stana i po dva u Karlovcu i Dugoj Resi