Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac GRAD TVRDI Podijeli

Uklonit će se 2 crnogorična, 15 bjelogoričnih stabala, a posaditi dvostruko više njih i grmova

Doći će rasvjeta i nogostup

Nakon apela građana iz Naselja Marka Marulića koji se ne slažu s “asfaltizacijom” naselja i uklanjanjem zelenih dijelova, a o tome su i javno prozborili, oglasili su se iz Grada Karlovca.

Kažu da je uređenje ovog dijela dio projekta započetog još prije 5 godina, a dodaju i da “ovih dana javno su izražene bojazni pojedinaca zbog navodne izgradnje šire prometnice, brzine prometa u naselju, uništavanja zelene površine zbog nogostupa i parkirališta, te rušenja crnogoričnih stabala”.

Nastavljaju u Gradu i dalje:

U pojedinačnoj komunikaciji sa zabrinutim stanarima, a ovdje ponovno, uklanjamo bojazan i dezinformaciju o uništavanju zelene površine i navodnoj „asfaltizaciji“ naselja. Radi se precizno o uklanjanju 2 crnogorična i 15 bjelogoričnih stabala, ali i sadnji dvostruko više novih stabala (Sorbus aria 27 kom i Tilia cordata 9 kom) te još 18 grmova (Prunus laurecarasus schipcaensis). Prilikom izvođenja radova dodatno će se voditi računa kako bi se utvrdilo sadašnje stanje stabala, sačuvala postojeća te kako bi se nova sadnja prilagodila današnjem stanju u prostoru. Rušenje i sadnja novih stabala usuglašena je sa stručnim mišljenjem.

Povrh toga naselje će, umjesto sadašnje loše osvjetljene prometnice bez nogostupa, dobiti prometnicu s obostranim nogostupom i adekvatnom javnom rasvjetom zbog sigurnosti prometa i što je još važnije pješaka, posebno djece naselja Ul. M. Marulića. U naselju će također biti izgrađena nova vodovodna i kanalizacijska mreža, oborinska odvodnja i potrebna parkirališna mjesta, a sve isključivo u svrhu nadogradnje kvalitete i sigurnosti života u ovom karlovačkom naselju.
Proteklih tjedana projekt je detaljno prezentiran i predstavnicima Vijeća GČ Novi Centar, a nakon prezentacije i razgovora predstavnici Gradske četvrti podržali su projekt u njegovoj cjelini te se složili da se prezentira i predstavnicima stanara. Također su naglasili kako sukladno svojoj komunikaciji sa stanarima u naselju mogu ustvrditi da velika većina stanovnika smatra kako odavno zaslužuju bolji komunalni standard te da je realizacija projekta nužna.
U svim dosadašnjim razgovorima sa stanarima i predstavnicima stanara i Vijeća GČ Novi Centar gradska uprava naglašavala je otvorenost za razgovor i pružanje svih potrebnih informacija o projektu te im je osim toga data i preslika projekta kako bi o uređenju svog naselja mogli dodatno raspravljati i razgovarati s drugim stanarima. Napominjemo i to da gradska uprava do danas nije zaprimila spominjanu peticiju stanara naselja Ul. Marka Marulića koju je navodno potpisalo 90 % stanara, a kojoj se prosvjeduje protiv komunalnog uređenja. Slijedi sastanak s predstavnicima stanara idući tjedan u gradskoj upravi kada će projekt još jednom biti prezentiran.
Podsjećamo da Grad Karlovac sve projekte planira u koordinaciji s vijećima GČ i MO predstavnicima građana i ulaže ravnomjerno u sve dijelove grada.uKL

Pročitajte i ovo

SMJER ZAGREB

U sudaru tri vozila na autocesti kod Jaske dvije osobe lakše ozlijeđene