Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Crna kronika MIGRANTSKI VAL Podijeli

Unatoč karanteni 20.100 migranata ove godine ušlo u Hrvatsku, pritisak u Karlovačkoj županiji među najvećima

Najveći pritisak je uz Karlovačku i u Sisačko moslavačkoj i Ličko senjskoj županiji

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik uprave za granicu Zoran Ničeno rekao je da će, nakon zatvaranja centra Bira i najave zatvaranja još jednog centra u BiH, pritisak na hrvatsku granicu biti jednak, s obzirom da je jednaki broj migranata, ali da su fizički nešto bliže granici.

“U nekim slučajevima nama su više pod kontrolom s obzirom na to da s našim sustavima detekcije i promatranja migranata možemo dobro vidjeti situaciju i temeljem tih tehničkih uređaja s kojima raspolažemo i reagirati na vrijeme. Ništa nije dramatično što se tiče ugroze hrvatske granice, ali je situacija teška za građane Unsko-sanskog kantona”, istaknuo je Ničeno u Dnevniku HTV-a.

Unatoč karanteni, u ovoj godini u Hrvatsku je ušlo 20.100 ilegalnih migranata, odnosno 39 posto više u odnosu na prošlu godinu. No, Ničeno je napomenuo kako je pojačana i aktivnost hrvatske policije. Podsjetio je da je pad ulaska u BiH 40 posto, što znači da je, kako navodi, hrvatska policija svojim radom otkrila daleko više ilegalnih migranata.

“Mi smo fokusirani na zaštitu granice, ali svakako nam je drugi cilj i sprječavanje krijumčarenja gdje imamo odlične rezultate i sveopću suradnju policijskih snaga”, istaknuo je.

Situacija, kaže, nije nimalo dramatična što se tiče granice, a policija je na cjelokupnom prostoru Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije gdje su pritisci migranata najveći.

Podsjetimo, prije dva dana migranti su se sukobili kod Bihaća, a dvojica su ubijena. U međusobnom obračunu noževima i palicama ranjeno ih je 20, potvrdila je lokalna policija. Utvrdili su da je do sukoba došlo između Afganistanaca i Pakistanaca, te da su počinitelji nakon policijske intervencije krenuli u smjeru planine Plješevice na granici s Hrvatskom.

 

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto