Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Život NA MLADIMA SVE OSTAJE Podijeli

Uspješni i u korona godini: 22 karlovačkih gimnazijalaca bilo na državnim natjecanjima

U redovnim godinama bi nam to bilo skoro usput, ali u izvanrednoj to ima svoju dodatnu, pozitivnnu težinu, kaže ravnateljica

Unatoč korona godini, online nastavi pa i online natjecanjima, 19 učenika karlovačke Gimnazije (od kojih su tri učenice bile pozvane na po dva) ove je godine sudjelovalo na 10 državnih natjecanja. Škola ih je, zajedno s mentorima, danas sve simbolično nagradila. 

Zaslužili su, naglašava ravnateljica Snježana Štranjgar.

-Neizmjerno smo ponosni i sretni zbog te činjenice jer ja osobno u takvim uvjetima teško da bih pristupila bilo kakvom natjecanju s obzirom na koncept online nastave, uživo, malo ovako, malo onako. Teške su bile provjere znanja, tako da je ovaj dodatni trud koji su djeca uložila je za svaku dodatnu pohvalu. U redovnim godinama bi nam to bilo skoro usput, ali u izvanrednoj to ima svoju dodatnu, pozitivnnu težinu, naglasila je ravnateljica.

Na državno su pozvani: Magdalena Petrunić, Dora Kučan i Marija Skočibušić (LIDRANO), Mihaela Šimunić i Lana Paulić (Biologija), Zita Martinović i Nika Vitas (Povijest), Antonio Mamić, Lucija Špiljak, Borna Burić i Karolina Kovačević (Kemija), Dominik Topić (Engleski), Saša Gabrić i Nika Pleša (Matematika A), Matea Novković (Matematika B), Borna Gojšić i Nika Pleša (Fizika), Mihaela Šimunić i Lana Paulić (Hrvatski) te Leon Lenuzzi Šuper, Laura Marković i Kale Marković (GLOBE)

Natjecali su se na državnom LIDRANO-u potom iz Biologije, Povijesti, Kemije, Engleskog, Fizike, Hrvatskog, Globe-a te nakon nekoliko godina i iz Matematike.

U konkurenciji od 20 najboljih u državi, drugo mjesto iz Povijesti osvojila je Nika Vitas, učenica drugog razreda Opće gimnazije. Iako je državno natjecanje uživo neusporedivo bolje od ovog online, ona je bila spremna za izazov.

-U suštini natjecanje je tu da mi razvijamo svoje ambicije, strasti, da to nekako potičemo, a bilo online, bilo uživo – sve to ima nekakvu svoju čar, kaže Nika kojoj je ovo bilo treće državno iz povijesti u životu.

Jedino prvo mjesto osvojila je tročlana GLOBE ekipa Leon Lenuzzi Šuper, Laura Marković, Kale Marković. Rezultat je to, kažu, dugogodišnjeg rada jer u GLOBE-u su još iz osnovne škole. Ove godine nisu putovali već je natjecanje, isključivo teorijsko, bilo je online. No, unatoč uspjehu, ovaj rezultat neće im pomoći pri upisu na željene fakultete.

-Mislim upisati kemiju, isto prirodoslovno područje vezano uz to, jedino tužna stvar je što je ovo već treće prvo mjesto, dakle tri Oskara znanja, koji ustvari ne znače apsolutno ništa. Ne donose nikakve bodove za fakultet, nikakve bodove za dom i nemaju apsolutno nikakvu ulogu u ovoj takozvanoj zemlji znanja, rekao je najstariji u ekipi, maturant Lenuzzi Šuper.

Pročitajte i ovo

LAUREATI

Repriza 2020.: Petra Furač i Bruno Belčić najbolji sportaši Karlovca, odbojkašice Karlovca i bejzbolaši Olimpije najuspješnije ekipe