Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac USVOJEN Podijeli

Usvojen 3. karlovački Program za mlade. Grad ga je obvezan provoditi, ali i svi koji su u bilo kakvom kontaktu s mladim ljudima

Naglasak do kraja 2023. na osamostaljivanju i zapošljavanju mladih

Stambeno zbrinjavanje, stanovanje i obrazovanje za tržište rada – dvije su stvari koje nisu dale rezultate u prošlom karlovačkom Programu za mlade. U novom koji je će na snazi biti iduće 4 godine, na to će se staviti poseban naglasak.

Najavio je to gradonačelnik Damir Mandić na sjednici Gradskog vijeća na kojoj je novi program danas i usvojen. Pokušat će se doskočiti problemu poput onoga da i kad imaju posao mladi ne mogu kupiti stan jer zaposleni uglavnom na određeno nisu kreditno sposobni. Zato (pre)dugo ostaju živjeti s roditeljima.

Jačat će se do kraja 2023. suradnja obrazovnih institucija i civilnih udruga, posebno s Veleučilištem. Radit će se i na profesionalnoj orijentaciji mladih izvan službenih institucija te na neformalnom obrazovanju, poticanju volonterizma, mobilnosti te na jačanju tim za mlade unutar gradske uprave.

Nositelj provedbe Programa za mlade je Grad Karlovac, a u tome će važnu ulogu imati i Savjet mladih kao i partnerske udruge. No, Mandić apelira i na sve ostale da Program za mlade ne ostane samo na papiru.

– To je odgovornost nas svih koji smo ga dužni provoditi, govorim o gradskoj upravi, al i i svih onih koji u Karlovcu na bilo koji način, u svom svakodnevnom poslu imaju kontakta s mladim ljudima, rekao je Mandić.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

MALO PO MALO

Nastavlja se sanacija klizišta u Karlovcu, završena u Gornjim Stativama