Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Županija PRILIKA ZA RAD Podijeli

Valamar i u Karlovcu traži radnu snagu, treba im 600 zaposlenika

Lani su trebali 1.200 radnika za što im je stiglo čak 5.000 prijava nezaposlenih građana

Nezaposleni Karlovčani, barem dio njih, mogli bi dobiti šansu postati zaposlenici Valamar Riviera jer oni ove godine trebaju 600 novih ljudi.

– Tražimo one ugostiteljskog usmjerenja, konobare, slastičari, kuhari, pomoćno osoblje u kuhinji i restoranu, osoblje u domaćinstvu, spremačice, sobarice kao i osoblje na recepciji, rekla je danas Maja Živković iz ljudskih potencijala Valamar Riviere koja je zajedno s kolegama na karlovački Zavod za zapošljavanje došla u potragu za radnom snagom.

Interes je uvijek veći od ponuđenih radnih mjesta. Tako je bilo lani, a očekuje se i sada.

– Prošle godine smo, zbog otvaranja novih resorta u Rapcu, dodatnih 1.200 novih osoba. Ove godine to je nešto manje, ali primjerice na tih 1.200 mi smo zaprimili preko 5 tisuća prijava.

Četrdesetak nezaposlenih s karlovačkog Zavoda danas su se predstavili možda budućim poslodavcima. Nadaju se poslu u Valamaru, međutim iako se radi o poslovima u turizmu u kojima su komunikacija i ljubaznost neke od važnijih osobina, kandidati ih, barem prema pozvanim medijima, nisi pokazali.

Tek je elektrotehničarka Danijela Jurčević, majka šestero djece koja prvi put ulazi u svijet rada, spremno rekla.

– Dugo godina sam nezaposlena. Prvi puta sam pozvana na razgovor jer sam majka šestero djece tako da nisam ni mogla ići raditi. Sad ćemo vidjeti što će biti, voljela bih biti pozvana i da idem raditi, kaže, a na pitanje gdje bi voljela raditi odgovara: kao sobarica, namoru, gdje bilo.

Sa 600 novozaposlenih u Vlamar Rivieri bi ove sezone trebalo raditi više od šest i pol tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo

ZA BOLJU SKRB

Cetingrad će u veljači dobiti svoju prvu ljekarnu