Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život MAJKA BOŽJA Podijeli

Velika Gospa – Ruža bez trnja, na današnji dan uznesena na nebo

Majci Božjoj hrvatski narod vjeran je već stoljećima

U Hrvatskoj se slavi svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije. Na ovaj dan katolici vjeruju da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku zemaljskog života uznesena na nebo k svom uskrsnulom sinu Isusu Kristu.

Umjesto Marijinog tijela pronađeno cvijeće

Prema predaji, apostoli su u Marijinu grobu umjesto tijela pronašli cvijeće pa se Mariju zato naziva i “Ljiljan bijeli”, “Ruža bez trnja”…

Brojni će vjernici u Hrvatskoj danas pohrliti u marijanska svetišta diljem zemlje jer Majci Božjoj hrvatski narod vjeran je već stoljećima. Sve ratove, glad, nevolje, napade hrvatski narod preživio je sklonjen pod njen zaštitnički plašt.

Gospi u Hrvatskoj posvećena 1162 vjerska objekta

Mariji u čast i slavu posvećena su 1162 vjerska objekta i osam katedrala u Hrvatskoj, među kojima su katedrale u Zagrebu, Splitu, Puli, Dubrovniku, Varaždinu, Poreču i Krku. Ukupno je 107 marijanskih svetišta u zemlji.

Tri su njene velike župe i dva svetišta u Karlovačkoj županiji: župa Blažene Djevice Marije Snježne i svetište Majke Božje Kamenske na Kamenskom, župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novigradu na Dobri te župa Uznesenja Blažene Djevice Marije sa Svetištem Gospe od Čudesa u Oštarijama.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA

Blagoslovljeno raspelo na dugoreškoj Staroj cesti: Vraćeno nakon 74 godine