Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život NOĆ MUZEJA U GIMNAZIJI Podijeli

VIDEO: Noć muzeja u Gimnaziji Karlovac – korak iz prošlosti u budućnost

Posjetitelji će pomoću trodimenzionalne vizualizacije moći kročiti u prošlost Gimnazije i saznati povijesne podatke

Učenici i nastavnici Gimnazije Karlovac za Noć muzeja u petak pripremili su raznovrstan program. Temelji se na gimnazijskoj baštini, ali ove godine, u skladu s temom, i na inovaciji i digitalnoj budućnosti.

– Posjetitelji će pomoću trodimenzionalne vizualizacije moći kročiti u prošlost Gimnazije i saznati povijesne podatke koji su smatrani izgubljenima, a simulacija virtualne stvarnosti omogućit će šetnju gimnazijskim arboretumom. Virtualnom izložbom izabranih slika Daniela Butale posjetitelji će se prisjetiti toga nedavno preminulog karlovačkog slikara, gimnazijskog učenika i profesora.

U radionici izrade holograma na trenutak će oživjeti dobri duhovi Gimnazije Karlovac tj. značajni ljudi koji su svoje znanje, profesionalni integritet i ljubav utkali u razvoj ove škole. U radionici primjene videoefekata uživo posjetitelji će upoznati čaroliju računalno generiranih filmskih efekata, a na predavanju i prezentaciji Digitalizacija filma saznat će sve o prijelazu iz analognoga u digitalni film i sl.

Demonstracijom rada pješčanika s dopunjenom stvarnosti za modeliranje topografije predstaviti će se inovativni pristup i digitalizacija u nastavi geografije. Na zabavnoj i kreativnoj radionici 3D olovke posjetitelji će moći pokazati maštu i kreativnost izrađujući različite trodimenzionalne oblike i figure.

Gimnaziji u goste dolazi i Udruga Fablab s radionicom 3D printeri / izrada maketa, figurica od sapuna, gume i plastike u kojoj će posjetitelji moći eksperimentirati s biosenzorima, digitalizirati svoje crteže i prenositi ih na reciklirane materijale, ali i izrađivati otiske u glini, crtati s ludim četkicama za zube i slično.

U prošlost Karlovca vratit će posjetitelje izložbama Priča iz Staljinove ulice, Gimnazijski novčić te Trodimenzionalni prikaz kapelice sv. Ivana Nepomuka i kapelice sv. Križa  i još mnogo toga. Najava se može vidjeti u promo filmu Gimnazije.

U gimnazijskoj Noći muzeja neće nedostajati plesa i glazbe. Nastupit će plesna družina „Gimnazijski plesni ritam“ s hip-hop koreografijom, a na Malom rock-koncertu predstavit će se mlade gimnazijske rock-snage koje se kriju iza imena EOME.

Gimnazijska Noć muzeja u petak traje od 18 do 23 sata

Pročitajte i ovo

AKO ZATREBA

Provjerite vikend dežurstva obiteljskih liječnika i stomatologa u domovima zdravlja