Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac GRADSKO VIJEĆE Podijeli

Vijećnik Janković (SDP) HDZ-ovcima: Ne znate bi li piškili ili kakili

Zbog pobijanja vlastite odluke o dodjeli javnog priznanja Jelki Glumičić, ali i neodržavanja aktualnog sata protest oporbe na početku sjednice Gradskog vijeća

Zbog toga što na današnjoj sjednici Gradskog vijeća u Karlovcu nije bilo aktualca i to nakon što je odluku o tome donijelo predsjedništvo Vijeća, a ne sami vijećnici, protestirali su oporbeni vijećnici.

– Zbog takvog nepoštivanja nas vijećnika ja odbijam doći na svečanu sjednicu, rekao je nezavisni Davor Petračić.

Iako je i prije bilo sjednica bez aktualnog sata odluku o tome nije donosilo Predjedništvo Gradskog vijeća, potvrdio je i SDP-ov Dario Janković.

– Red bi bio da o tome, hoće li biti ili ne aktualnog sata, odlučuju vijećnici, a ne da si to pravo u ime vijećnika prisvaja bilo tko pa ni Predsjedništvo koje u aktima Grada ne postoji. Da ste to predložili imate većinu koja bi to sigurno izglasala i sve bi bilo u redu.

Donošenje odluke o neodržavanju aktualca Janković je povezao i s odlukom o dodjeli odnosno nedodjeli javnog priznanja Jelki Glumičić.

– HDZ je predložio, HDZ ima većinu, a sad ste se sjetili da njoj ne bi bilo dobro dodjeliti tu nagradu Grada iz razloga u koje neću ulaziti. Ulazit ću u nešto drugo, ovo je dolaz nerada službi Grada Karlovca koji su trebali sve pripremiti. Dakle, odgovornost je vaša pa ako ste predlagali trebali ste znati što predlažete tako da ne bi bilo ono što je Sanader rekao svojevremeno SDP-u, a ja ću vama danas da ne znate “jel bi piškili ili bi kakili”.

Unatoč protivljenju oporbenih vijećnika aktulca nije bilo jer od toga nije odustala predsjednica Vijeća Marijana Tomičić, a točka o nedodjeli nagrade Jelki Glumičić ostala je na dnevnom redu jer je vladajući HDZ bio stava da grešku treba priznati i ispraviti.

Pročitajte i ovo

LJEPŠE I SIGURNIJE

Okoliš Osnovne škole Dragojle Jarnević nastavlja se uređivati