Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija NIT' PISMA NIT' RAZGLEDNICE Podijeli

ViK još uvijek čeka napismeno mišljenje za aglomeraciju

Dok mišljenje ne stigne nema ni ugovora o sufinanciranju niti javne nabave

Niti četiri mjeseca nakon usmenog pozitivnog mišljenja Jaspersa za projekt Aglomeracije Karlovac – Duga Resa, ono službeno pismeno mišljenje još nije stiglo na adresu karlovačkog Vodovoda i kanalizacije.

U rujnu je ViK najavio da će stići za mjesec dana, ali to se nije dogodilo.

-Pisano mišljenje još nismo zaprimili, a postupak javne nabave može biti pokrenut čim se potpiše Ugovor o sufinanciranju, potvrdili su Radio Mrežnici iz ViK-a.

Zašto se Jasper se “ne javlja”, u ViK-u ne znaju jer, kako kažu –Jaspers ne šalje pojašnjenja vezana za dinamiku svog rada.

Na pitanje hoće li ova odgoda pomaknuti rokove za provedbu projekta, odnosno dovesti u pitanje dovršetak Aglomeracije do kraja 2023., u VIK-u pak odgovaraju:

-Ono što je presudno je da je projekt dobio usmeno odobrenje, da su postignuta sva tražena usklađenja. Većina dokumentacije za nadmetanja je spremna. Neke se još kontroliraju. Ukratko, mi smo učinili sve što smo trebali i mogli, a ostatak posla u proceduralnom smislu ne ovisi o nama. Da li će to značajno pomaknuti rokove, mi u ovom trenutku ne znamo.

Podsjetimo, Aglomeracija Karlovac – Duga Resa – Barilović projekt je koji se procjenjuje na oko 410 milijuna kuna i u sklopu kojeg bi u ova dva grada i jednoj općini trebalo biti izgrađeno više od stotinu kilometara vodoopskrbne i odvodne mreže te obnovljen dio starih cijevi. Smanjenje gubitaka vode, bolje i veća opskrbljenost građana vodom kao i veća pokrivenost kanalizacijom neki su od njegovih ciljeva. Financirat će se europskim, državnim i lokalnim novcem.

Pročitajte i ovo

SIGURNOST PRVA

58 slunjskih prvašića učilo o prometu