Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život NOVI USPJEH ZORIN DOMA Podijeli

Više nije slučajnost: Predstava “Na tragu” ponovo ima najbolji tekst, ali i lutke

Lutkarska predstava “Na tragu” na 28. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta u Osijeku osvojila 2 nagrade – za najbolji dramski tekst te za likovnu vizualnost tj. scenografiju i lutke

Ako je nagrada tekstu za lutkarsku predstavu Na tragu karlovačkog Zorin doma prvi puta bila slučajnost, treći puta više nije. Predstava se iz Osijeka, jedina među 12, vratila ne s jednom već s dvije nagrade – za najbolji dramski tekst te za likovnu vizualnost tj. scenografiju i lutke.

-Lutkarska predstava “Na tragu” na 28. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta osvojila je dvije nagrade. Konkurencija je bila žestoka – od 12 selektiranih predstava, naša je jedina dobila dvije nagrade. To je samo dokaz kvalitete naših glumaca, kako su pozicionirani u hrvatskom lutkarstvu i jedan dobar temelj za otvaranje lutkarskog studija, napokon, u našem kazalištu, rekla je ravnateljica Irena Božićević.

-Prvu put je možda bila slučajnost, ali ovo je sad već treća nagrada za tekst tako da, ‘ajmo reći da nije slučajnost nego da smo zaista nešto dobro napravili. Dokazali smo još jednom da smo super tim i da volimo to što radimo i uživamo u tome, dodala je autorica nagrađenog teksta i glumica u predstavi Petra Cicvarić.

Predstavu na Tragu režirao je Peđa Gvozdić, on je osmislio i likove riba, a njegove želje u stvarnost pretvorili su Mladen Bolfek i Morana Petrović.

-Mladen je prvi put izrađivao lutke što mi je izuzetna čast i zadovoljstvo da je to napravio naš Karlovčanin i da imamo vrhunskog lutkarskog tehnologa. Na susretu su sada pohvalili animaciju samih lutaka jer su neobične zbog toga što su stolne lutke i odozgo su te ribe koje su jako zanimljive, kaže Gvozdić.

-Bilo je komplicirano jer je bilo 10 lutaka za napraviti što je veliki broj, a to je prvi put da sam lutke radio tako da mi nije bilo lako. Ponovo bi ih radio, ali ne 10 komada, naglašava Bolfek.

Profesionalni ansambl Zorin doma jedan je, ako ne i jedini u Hrvatskoj, koji u koronavremenu nije stao s produkcijom. Kad je bilo najteže napravili su četiri velike premijere.

-“‘Ajmo probat Čehova” je nastala iz same potrebe da nešto izađe jer smo vidjeli da nas nije bilo tri mjeseca. Poslije su bile “Grane smo na vjetru” što mislim da je izuzetna predstava i već je ušla na Marulićeve dane što mislim da je veliki uspjeh za karlovačku kazališnu povijest. Zatim se dogodio “Stanko i Oliver” koji je već sama po sebi hit predstava koja mislim da će prijeći 200 izvedbi i “Cezar” o kojem najbolje govori potražnja za kartama i aktualnost je teme, a i Shakespear je izveden na suvremen, moderan način, naglasio je Gvozdić i najavio organiziranje prvog međunarodnog lutkarskog festivala u Karlovcu.

Pročitajte i ovo

ŽRTVE TOTALITARIZMA

Međuvođe se sjećaju žrtava partizanskog terora: Ljeti 1945. ubijeni hrvatski vojnici i civili dovezeni iz logora na Dubovcu