Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život VJEŽBAJTE DOMA Podijeli

VJEŽBAJTE DOMA! Za početak 5 čučnjeva će biti dovoljno

Ako niste u formi, nemojte pretjerivati, ali počnite vježbati

Da je bez teretane, dvorane i u samoizolaciji ili boravku doma moguće održavati zdrave životne navike i brinuti o svom tijelu potvrdio je za Radio Mrežnicu Ivica Srakočić,  magistar poslovnog upravljanja, ali uz to i certificirani fitness instruktor i nutricionist.

Ivica je dvoranu zatvorio još prošli tjedan, ali zahvaljujući svim blagodatima koje nam se pružaju na društvenim mrežama, većina njegovih klijenata nastavila je trenirati. Naime, putem grupe na facebooku Ivica komunicira sa svojim klijentima te svaki drugi dan snima video zapise i održava online treninge. Unatoč pandemiji, Ivica kaže da su njegovi polaznici i dalje pozitivni,: ”Ekipa veselo trenira, i još jedna predivna stvar se događa, a to je da su polaznici počeli svoju obitelj uključivati u treninge. Dakle, njihova djeca treniraju s njima i razmjenjujemo si slike, ” pa ih je, kaže Ivica, cjelokupna situacija na neki način dodatno povezala.

Također naglašava da za treninge nisu potrebni nikakvi rekviziti te da je upravo naše tijelo daleko najbolji rekvizit s kojim možemo raditi veliki broj raznih vježbi.

”Dovoljno je uzeti si nekoliko osnovnih vježbi, raditi ih redovito, i koristan efekt za naše tijelo i naš imunitet će se sasvim sigurno pokazati vrlo brzo,” poručuje Ivica.

Ipak, i s treniranjem valja biti na oprezu i osluškivati svoje tijelo, jer ”najgore što se može dogoditi je da netko tko prethodno nije bio aktivan naglo počne trenirati.” Ako nikada niste trenirali, Ivica savjetuje:” Napravite pet čučnjeva, napravite dva skleka. Napravite i pola skleka ako ne možete cijeli – bitno je da počnete!”

Na početku je važno zadati si manje ciljeve, pa ih s vremenom povećavati, a nakon tri mjeseca redovitog rada do pola sata dnevno, Ivica kaže, bit ćete u poprilično dobroj formi.

Kao nutricionist, osim treninga Ivica preporučuje, umjesto brašna i šećera koji mahom nestaju s polica trgovačkih lanaca, treba se opskrbiti voćem, povrćem, čajem i vodom. Osim toga, baš kao što stalno pozivamo i mi, Ivica skreće pozornost na važnost šetnje, boravka u prirodi, upijanja sunčevih zraka i udisanja svježeg zraka. Pritom, naravno, bez socijalnih kontakata. pET

Pročitajte i ovo

IZBORI

Petračić ide na parlamentarne izbore zajedno s Fokusom, Pametno i Nezavisnom listom Zagreb