Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Amazonska prašuma je dom 10 posto svjetskih vrsta, uključujući 40 tisuća vrsta biljaka, 3000 vrsta slatkovodne ribe, preko 370 vrsta gmazova i 2,5 milijuna vrsta insekata Surova realnost: Uništavanje amazonske prašume ubrzava se već drugi mjesec za redom Što ćemo se svi praviti da nam je sve super? Što ću se ja sad praviti, ako sam jučer planirala svadbu, a sutra svadbe nema, da mi je baš svejedno?, iskreno je kazala voditeljica... Tatjana Jurić o raskidu zaruka: 'To je bio veliki šok i poniženje' Svaki znak ima svoje vrline i mane, ali kod nekih mane znaju preuzeti cijeli karakter, a jedan se smatra najcjenjenijim u cijelom Zodijaku, čak i najuglednijim od svih ostalih Top lista karaktera: Bik neće priznati da je pogriješio, Rak je 'crnjak', a Škorpion... čudo Bojan Bogdanović je na najbolju utakmicu karijere došao s maskom na kojoj su Hajdukova obilježja. Objavio je to njegov klub Utah Jazz. Kamera je uhvatila Babu kada je stigao u dvoranu, a na njoj nosi crveno-plavu maskicu. Inače je veliki navijač Hajduka i nekolicinu puta ponosno je isticao nogometnu pripadnost, prisustvovao utakmicama i navijao za 'bile'. Na susretu s Denver Nuggetsima koje je Utah pobijedila 127-120, Bogdanović je postigao rekordnih 48 poena čime je oborio hrvatski rekord u NBA-u, onaj Dražena Petrovića iz 1993. godine. Dražen je tada dao 44 poena Houstonu. - Za svaki šut koji sam ispucao sam bio siguran da će ući. Suigrači su me tražili čitavu utakmicu i hvala im na tome. Bila je to velika večer i velika pobjeda za nas. U pravo vrijeme ulazim u formu, baš prije doigravanja - rekao je Babo poslije utakmice. Bogdanović s maskom Hajduka stigao na utakmicu karijere

Život KORONA MJERE Podijeli

Vlada donosi paket mjera: Bez ovrha, deložacija, 63 mjere za gospodarstvo, pokrenuli web stranicu za informiranje…

Niz mjera za pomoć gospodarstvu, poslodavcima, turizmu…

Na sjednici Vlade donesen je paket mjera za pomoć građanima i tvrtkama za ublažavanje krize uzrokovane epidemijom koronavirusa.

Premijer Andrej Plenković izdvojio je i mjeru da u ovom razdoblju nema ovrha i deložacija, a rekao je i da će se odobravati beskamatni zajmovi i potpore za očivanje radnih mjesta. Najavio je i posebnu web-stranicu o koronavirusu. Apelirao je na sve građane da vode računa o higijenskim navikama i smanjenje društvenih kontakata.
Ministar financija Zdravko Marić rekao je da je glavni cilj mjera očuvanje radnih mjesta i isplata plaća. Ukupno se donose 63 mjere. Prvi se set odnosi na gospodarske subjekte koji su već osjetili ili će osjetiti posljedice. ”Omogućuje se odgoda plaćanja javnih davanja – porez na dohodak i dobit i doprinosi”, objasnio je Marić. Odgoda je na tri mjeseca, a moći će se prolongirati na još tri. Nakon toga omogućit će se beskamatna otplata duga. Uvest će se moratorij na obveze u roku 3 mjeseca, odobravat će se krediti za likvidnost, ali i omogućiti reprogram obveza. ”Građanima koji su zaposleni u subjektima koji su zapali u teškoće omogućit će se odgoda otplate kredita”, objasnio je.

www.koronavirus.hr nova web stranica

Ministar Marko Pavić rekao je da će se osigurati likvidnost europskih projekata. Ministar turizma Gari Cappelli rekao je da je turizam itekako pogođen i da će se u idućem kvartalu još više osjetiti. Odgodit će se plaćanje boravišne pristojbe, turističke članarine i koncesije na turističko zemljište te produljenja mjere ”stalni sezonac” za još tri mjeseca. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je da su osigurali 350 milijuna kuna za 11 mjera u poljoprivredi.

Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je da Hrvatska narodna banka očekuje vrlo oštru, ali kratku kontrakciju gospodarske aktivnosti. ”To je kao kratkotrajni rat gdje imate i šok na strani ponude i šok na strani potražnje”, objasnio je. Fokus mjera je na održavanju povoljnih uvjeta financiranja radi sačuvanja radnih mjesta. ”Plaćanje u dućanima će se nastaviti neometano”, rekao je guverner. Ponovio je da je tečaj stabilan, a nakon što su proveli četiri devizne intervencije ”Nitko se ne treba brinuti da će doći do problema likvidnosti”, uvjerava Vujčić. Zaključio je da, unatoč svemu, nastavljamo put prema eurozoni. ”Da smo u eurozoni, neke od ovih mjera ne bi bile potrebne”, naveo je i izrazio nadu da ćemo iduću krizu dočekati u eurozoni. ”Možemo i bez krize”, našalio se Plenković.

Predložen je i niz zakona kojima se povećavaju ovlasti Stožera civilne zaštite. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potvrdio je da su odgođeni svi pravosudni postupci koji nisu hitni. ”Posebno se to odnosi na ovrhe i deložacije”, rekao je. Oni koji mogu obavljati od kuće radit će od kuće kako bi se spriječio rizik.

Pročitajte i ovo

JESMO.TE

Karlovčanka dobila poziv da primi drugu dozu cjepiva. Ali, postoji problem: Još nije dobila ni prvu