Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija FALI PUT Podijeli

Vlasnici parcela traže pristupni put oko mosta Zvečaj: “Nerazvrstana cesta u vlasništvu je općine”

U ŽUC-u kažu da je načelnik obećao nerazvrstanu cestu dovesti u stanje prohodnosti

Kako doći do parcela uz most Zvečaj Bukovlje muči njihove vlasnike koji su, kako kažu, ostali bez pristupa svojem zemljištu. 

Obratili su se stoga našem radiju kako bi njihov problem bio “dignut” na višu razinu. Jedino što žele jest da im se omogući pristupni i pristojan put do parcela, a koji im je obećan.

U Županijskoj upravi za ceste kažu da su razvojem projekta mosta Zvečaj s pristupnim prometnicama ispoštovani svi postojeći priključci na ŽC 3183.
– Svi vlasnici nekretnina uz ŽC imaju pravo od nas zatražiti uvjete priključenja i ostale posebne uvjete koje će u svom dijelu ŽUC na osnovu projektne dokumentacije vrlo rado izdati, kaže šef ŽUC-a Stjepan Turković.

Inače, na ovom prostoru postoji općinski i zapušteni put, no prilikom projektiranja mosta nije bilo obaveze raditi pristupni put. Kako napominje Turković, načelnik općine Generalski Stol obećao je da će nerazvrstanu cestu koja je u vlasništvu općine dovesti u stanje prohodnosti, a oni će pomoći.
– U ŽUC-u ćemo uvijek dati određenu količinu kamena, ali nećemo niti smo u obvezi tu nerazvrstanu cestu dovesti u stanje prohodnosti, rekao je Turković.

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Karlovački inovatori nagrađeni na izložbi inovacija: 5 inovacija požnjelo uspjeh