Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Iako iskra iz alata za zavarivanje ne bi izazvala eksploziju, mogla je zapaliti druge materijale i tako stvoriti dovoljno visoku temperaturu koje bi izazvala eksploziju Radnici krivi za eksploziju? Dok su varili vrata, zapalili skladište Za uzgoj i održavanje ukrasnog bilja potrebna je i 'borba' s nametnicima. Brojni nametnici ugrožavaju njihov razvoj, a podalje od biljaka ih možete držati redovitim čišćenjem, kao i uljem neema koje je prirodni insekticid Riješite se nametnika s kućnih biljaka prirodno i učinkovito Ovogodišnji ATP i WTA teniski turniri u Madridu, koji su se trebali igrati od 12. do 20. rujna, otkazani su u utorak zbog zabrinutosti oko širenja pandemije koronavirusa, objavili su organizatori. Nakon što su krajem prošloga tjedna odgovorni ja javno zdravlje u glavnom španjolskom gradu savjetovali organizatorima da otkažu održavanje turnira zbog porasta broja zaraženih koronavirusom, to se samo nekoliko dana kasnije i dogodilo. "ATP i WTA sa žaljenjem potvrđuju otkazivanje Mutua Madrid Opena za 2020. godinu. Ta je odluka donesena u dogovoru s lokalnim vlastima zbog zabrinutosti za zdravstvenu i sigurnosnu situaciju. Cijenimo trud organizatora koji su ove godine istražili sve mogućnosti kako bi se turnir održao. I ATP i WTA Tour razmatraju promjene u svojim kalendarima nakon US Opena te će ih objaviti u što skorije vrijeme", stoji u zajedničkom priopćenju ATP-a i WTA-a. Turnir u Madridu trebao se održati odmah po završetku US Opena koji bi se trebao održati u New Yorku od 31. kolovoza do 13. rujna, a uz turnir u Rimu, koji bi se trebao održati od 20. do 27. rujna, trebao je tenisačima i tenisačicama poslužiti kao priprema za Roland Garros koji bi se ove godine trebao održati od 27. rujna do 11. listopada. Ipak otkazani turniri u Madridu Čišćenje kupaonice je prilično zamoran i naporan posao, a osobito ribanje kade i tuša. Što više odgađate čišćenje, problem je sve veći i prljavštine je sve više. No ova žena ima rješenje Nema ribanja: Mama otkrila trik kako spriječiti nakupljanje plijesni i prljavštine u kupaonici

Županija DOKAD? Podijeli

Vodni val s Lešća Dobru diže za 135 cm! Ni to nije dovoljno pa ga DNEVNO ponekad dižu dvaput, sve više pod okriljem noći

U srijedu je vodni val išao dvaput, nakon objave na Radio Mrežnici jučer dnevnog nije bilo, ali ga je zato bilo noćas

Nemilosrdni ataci na rijeku Dobru, a onda i na sezonu kupanja i dalje se nastavljaju puštanjem vodnog vala koji vodostaj ove rijeke digne za nevjerojatnih 135 centimetara!

Pokazuju to lako dostupni podaci mjerenja vodostaja na mjernoj stanici u Donjim Stativama za prethodna dva dana!

Sedmog kolovoza ( srijeda) Dobra je je na mjernoj stanici u Stativama bila 39 cm da bi nešto nakon ponoći počela rasti i narasla do 153 cm visine vodostaja u 1,45 sati.

Uzvodno od Stativa prošao je isti val pa se lako da zaključiti da je ovaj noćni vodni val donio 114 centimetara veći vodostaj. Kiša nije padala, a i da je padala trebala bi biti biblijskih razmjera i 40-dnevnog općeg potopa da toliko napuni vodotok rijeke.

Dvaput je dvaput, a pod okriljem noći sve je lakše

No, izgleda da to jedno puštanje nije bilo dovoljno pa je te vruće srijede kad je mnoštvo kupača bilo željno osvježenja, pušten još jedan vodni val s omraženog postrojenja u po bijela dana.

U Donjim Stativama narasla je Dobra tada do 176 cm u 15,30 sati, što je znak da je ovaj vodni val bio visok 135 centimetara!

Točno za toliko dignuo se vodostaj cijele rijeke uzvodno od Stativa i potjerao brojne kupače. Upravo je o tome jučer pisala Radio Mrežnica.

Slučajno ili namjerno jučer 8. kolovoza vodnog vala barem dnevnog, nije bilo, ali je zato bilo noćnog. Dobra je opet rasla noćas nakon ponoći da bi do 174 cm vodostaja u D.Stativama došla oko 1 sat ujutro.

Inače, vodnom valu s Lešća pa do Stativa treba za dolazak cca 2,5 sata. Početni vodostaj rijeke gotovo je u pravilu 39 centimetara što je i prirodni vodostaj ove rijeke ljeti.

Pročitajte i ovo

OBJAVIO STOŽER

Troje novih pozitivnih u županiji: Dvojica Karlovčana i žena iz Vojnića