Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

SASTANAK U ŽUPANIJI Podijeli

Vodnokomunalni projekti prema planu: Nasipi završeni na Logorištu i Maloj Švarči, grade se u Rečici i na Selcu

Suradnja s Karlovačkom županijom primjer drugima u Hrvatskoj

Vodnokomunalni projekti koje na području Karlovačke županije provode Hrvatske vode idu prema planu, zaključeno je nakon današnjeg koordinacijskog sastanka ministra Tomislava Ćorića s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem, gradonačelnikom Karlovca Damirom Mandićem i županicom Martinom Furdek Hajdin u njenu uredu.

-Upravo završavamo radove na mjeri 2 odnosno na području Logorišta i Male Švarče. Nasipi su u potpunosti završeni za potrebe zaštite od Korane i Mrežnice. Uskoro će uslijediti tehnički pregledi  i ishođenje uporabne dozvole, rekao je Đuroković.

Na području Selca i Rečice otvoreno je jedno gradilište, a do kraja mjeseca još dva izvoditelja kreću s radovima. Ukupna ugovorena vrijednost radova na tom području uz Kupu je veća od 100 milijuna kuna.

-Sve ide po planu i možemo svjedočiti dobroj realizaciji, naglasio je Đuroković.

Na dnevnom redu današnjeg sastanka bio je i projekt Aglomeracije Karlovac – Duga Resa. Do kraja ove godine bit će ponovo raspisana javna nabava za izvođača radova za Grupu 4 – Mala Švarča, Donje Mekušje, Zvijezda, najavio je gradonačelnik Mandić.

Karlovačka županija isporučitelj i za dio Krašića i Brinja, ali bez Rakovice

Izgradnja sustava obrane od poplava ide po planu i na području Ogulina, a radi se i na Aglomeraciji Plitvička jezera i vodoopskrbi Rakovice.

-Osvrnuli smo se i na tekuću javnu raspravu gdje se govori o novim uslužnim područjima javnih isporučitelja gdje će naša cijela županija vjerojatno, zajedno sa dijelom naselja u Općini Krašić i u Općini Brinje, a bez Rakovice, postati jedno novo vodno-uslužno područje. Doći će do promjene u sustavu tvrtki odnosno vodovoda i kanalizacija kojih imamo na području naše županije, napomenula je županica Martina Furdek Hajdin.

-Ova suradnja s Ministarstvom gospodarstva Karlovačke županije, Grada Karlovca i ostalim jedinicama lokalne samouprave doista, barem iz moje perspektive, posljednje četiri godine može biti  primjer svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj, naglasio je ministra Ćorić.

Ovo je tek jedan u nizu koordinacijskih sastanaka koji bi se na ovoj razini trebali održavati jednom mjesečno.

Pročitajte i ovo

SJEDI 5

Odličan uspjeh karlovačkih gimnazijalaca: Kada nešto voliš, ništa ti nije teško