Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac 'KO ĆE PRIJAVIT'? Podijeli

Vojarna Luščić (odnedavno darovana Karlovcu) puna ambrozije. U isto vrijeme Grad ima akciju “Zajedno protiv ambrozije”

“Molimo građane da probleme s ambrozijom prijave Odjelu komunalnog redarstva Grada Karlovca telefonskim putem na broj 628-222 ili putem elektroničke pošte komunalno-redarstvo@karlovac.hr, pišu u Gradu. 🙂

Prostor vojarne Luščić u Karlovcu vrvi ambrozijom, a područje je postalo pravi rasadnik ove izuzetno alergogene biljke.

Javljaju to slušatelji Radio Mrežnice, a na fotografijama iz područja vojarne, vide se visoka stabla ambrozije koja je upravo u ovo vrijeme u najvećem cvatu i šalje u zrak ogromnu količinu peluda. Brojni su Karlovčani osjetljivi na ovaj pelud, a još više na situaciju u kojoj ambrozija gotovo u centru grada slobodno raste i nitko je ne uklanja.

Da stvar bude zanimljivija, prostor vojarne Luščić od travnja je u najvećem dijelu darovan upravo Gradu Karlovcu. Dodatno, već se godinama iz karlovačke gradske uprave bore s ambrozijom, a započeli su i akciju “Svi zajedno protiv ambrozije”. 

Grad ne čisti svoje

U sklopu te akcije pozivaju građane i ovlaštenike da su u skladu s naredbom, dužni redovito uklanjati ambroziju sa svojih površina, a sve će kontrolirati inspekcije te komunalno  i poljoprivredno redarstvo. Isto tako  mole građane da ambroziju i njen rast prijave na 047 628 222 ili na mail komunalno-redarstvo@karlovac.hr.

Kako se može dogoditi da zemljište Grada obiluje ambrozijom i nitko ni trc, ni mrc, nije jasno

Zato slike u kojima prostorom kojim gospodari taj isti Grad dominira upravo ambrozija, govore dovoljno za sebe i o učinkovitosti sustava. Građani s pravom komentiraju da je riječ o nebrizi Grada, a usput se i pitaju bi li ovakvo nečinjenje bilo isto kad bi bila riječ o privatnoj parceli.

Inače, vojarna se prostire na 160 tisuća “kvadrata” od kojih je 104 tisuće sada gradskih, a ostatak državnih. Je li ambrozija za rast i cvatnju odabrala gradsko ili državno zemljište ne znamo, ali je zato pokazala da je jača od svih akcija, poziva i propisa.

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom