Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika VIKEND AKCIJA POLICIJE Podijeli

Vozači za vikend u Karlovačkoj župniji vozili pijani, kršili dopuštenu brzinu, bježali s mjesta nesreće

Višestruki ponavljač prometnih prekršaja uhićen u Ozlju

Niti jedna pojačana kontrola prometa vikendom u Karlovačkoj županiji nije prošla bez zabilježenih prekršaja pa ni posljednja.

Koliko je vozača prošlo kontrolu policija ne otkriva tek da je ukupno zabilježeno 407 prekršaja od čega su njih 28 upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 164 se odnosi na brzinu, 65 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 15 na korištenje mobitela u vožnji.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 40-godišnjeg vozača na području Vojnića, 1,90 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja bila 98 km/h u Rakovici na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.

No, ni oni nisu “ravni” 26-godišnjem vozaču koji je u nedjelju uhićen. On je pod utjecajem alkohola od 1,71 promila izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom i pobjegao s mjesta događaja. Pronađen je naknadno kada mu je i utvrđena spomenuta koncentracija alkohola, ali i to da se radi o višestrukom prekršitelju prometnih propisa. Uhićen je i sud mu je izrekao kaznu od 15.000 kuna i zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije na pet mjeseci.

Pročitajte i ovo

MLADI RAZBOJNICI

Pronađena dvojica mladića koji su na parkiralištu trgovine u Grabriku napali muškarca i opljačkali ga