Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Crna kronika NOVE ODLUKE Podijeli

Vozačka vrijedi do 30 dana od prestanka epidemije

Na tehnički s autom i dalje u stanice

Vlada je na današnjoj sjednici predložila izmjene i dopune Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prema kojima bi se zahtjev za produženje osobne iskaznice i vozačke dozvole neće trebati predavati 30 dana od prestaje epidemije koronavirusu.

Dokumenti bi se smatrali valjanim najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije koronavirusom.

Osim toga, građanima se omogućuje i da pojedine radnje koje su dužni učiniti u određenom roku poput odjave vozila koje privremeno ili trajno neće koristiti, preuzimanje izrađene vozačke dozvole, obavljanje izvanrednog nadzornog pregleda i dr., mogu poduzeti također u roku od najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije. Svrha je izbjegavanje dolaska građana u policijske postaje radi produženja dokumenata, a sve zbog izbjegavanja širenja epidemije koronavirusa.

Važno je istaknuti prijedlogom dopuna nije obuhvaćen tehnički aspekt vozila odnosno ispitivanje tehničke ispravnosti i registracije vozila koje će građani i gospodarski subjekti i dalje obavljati u Stanicama za tehnički pregled vozila u propisanim rokovima iz razloga sigurnosti prometa na cestama. Dakle, produženje prometnih dozvola i dalje se vrši na standardan način. Dakle, obavljanje tehničkog pregleda vozila i dalje je obvezno za sva vozila kojima je istekla registracija, što je temelj za produženje vozačke dozvole. Valja naglasiti da tehnički pregled vozila i produženje prometne dozvole možete obaviti u svim Stanicama za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez obzira na mjesto prebivališta ili mjesto registracije automobila. Osim toga, za vlasnike koji su u samoizolaciji ili iz drugih razloga ne mogu osobno obaviti tehnički pregled, to može obaviti druga osoba ali uz osobnu iskaznicu vlasnika vozila.

Pročitajte i ovo

PROVALA

Iz automobila ukradena torbica s novčanikom i dokumentima