Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija IZ ŠUPLJEG U PRAZNO Podijeli

Vranić zanima što 6 djelatnika radi u Poduzetničkoj zoni Korana i tko im osigurava plaće. Direktorica Britvec dugo odgovarala, ali vijećnica Vranić nije bila zadovoljna

Tko, što, koliko, kako, no odgovori su išli teže

Ono što zanima svakog prosječnog poduzetnika i djelatnika koji živi od vlastitog rada jest kako se neke stvari u našem društvu financiraju.

Jedna od takvih stvari zaintrigirala je danas županijsku vijećnicu SDP-a Biserku Vranić koja je na aktualcu “u sridu” pitala što radi 6 zaposlenih djelatnika u Poduzetničkoj zoni Korana, ali i tko im osigurava plaće te koliki je njihov iznos.

I dok je Vranić htjela brzo i konkretno, odgovor direktorice Poduzetničke zone Korana Martine Marušić Britvec niti je bio brz, niti konkretan.

Nanizala je kako do početka veljače nije bilo zaposlenih, a kad je stigla ona, trebalo se pripremati, osobito zbog budućeg Centra Nikola Tesla. Pričala je naširoko o odlukama, pravilnicima, analizama, strategijama pa potom kazala da se plaće financiraju iz projekta Nikola Tesla Centar, da će plaća biti dok traje projekt, a potom će valjda morati sami ih zaraditi, ali i da su plaće te koeficijenti vidljivi na web stranici i da su u skladu sa županijskima.

Koliko su, konkretnog odgovora nije bilo. Naravno da Vranić odgovorom nije bila zadovoljna.

 

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote