Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Crna kronika NASILJE U ŠKOLI Podijeli

Vršnjačko nasilje u karlovačkom MIOŠ-u: Otac tvrdi da mu je sin pretučen, u školu poslana inspekcija

Obojica su dobili pedagošku mjeru, ali neće biti izbačeni iz škole

Karlovačka Mješovita industrijsko – obrtnička škola (MIOŠ) početkom veljače bila je poprište vršnjačkog nasilja.

Kako piše portal Net.hr, otac pretučenog dječaka optužuje ravnateljicu i razrednicu da nisu primjereno reagirale.

Sina, koji ide u 2. razred, napao je školski kolega 1. veljače. Otac, Marko Oršolić kaže da je njegov sin napadnut ispred škole, udarac ga je srušio na pod gdje ga je kolega nastavio cipelariti dok je dječak bio u nesvijesti.

Svemu su, kaže, svjedočili njihovi školski kolege. Ozlijeđeni dječak je uspio, prema njegovim riječima, doći do kuće te je otišao s majkom najprije u školu, a potom na hitnu.

U medicinskoj dokumentaciji iz Opće bolnice Karlovac, koju je Net.hr dobio na uvid, stoji da dječak nema vidljivih ozljeda na trbuhu i leđima te kako ima površinsku ozljedu glave i ogrebotine ispod lijevog pazuha.

Obojicu dječaka škola je kaznila, ozlijeđeni je dobio ukor. Kako je Net.hr rekla ravnateljica Snježana Erdeljac, to je zato što je on započeo sukob. Prema pisanju portala, ravnateljica kaže da se napad dogodio na javnoj površini izvan nastave te da su postupili po protkolu i obavijestili sve nadležne institucije.

– Bio je samo jedan udarac nakon čega je on pao na pod i na usta. Nama su to rekli svi svjedoci koji su tamo bili i da je on sam otišao kući. Nakon toga ga je majka dovela u školu, a dežurni profesor ga je uputio na hitnu pomoć jer on tu nije ništa mogao”, navela je ravnateljica.

Škola ne podržava nasilje i ne opravdava učenika koji je bio nasilan, ali pedagošku mjeru dobila su obojica.

– Ona nije ista jer je Nastavničko vijeće smatralo spletom okolnosti da se ni jedan ni drugi učenik nisu zaustavili i nisu spriječili nasilje nego su ga poticali i poticali sve dok se nije dogodilo. To su dobri dečki i ne pada nam na pamet nikoga od njih isključiti iz škole. To je bio taj trenutak koji je za svaku osudu, ali smo procijenili kako nije za isključenje iz škole, rekla je ravnateljica.

Zbog novog slučaja nasilja u školi Ministarstvo je u MIOŠ-u pokrenulo postupak, a i inspekcijski nadzor je u tijeku.

Pročitajte i ovo

NIJE DOBRO

“Alko val” hara među vozačima, uhvaćena trojica pijanih, jedan skrivio nesreću