Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac O VRTIĆIMA I ŠKOLAMA U KORONI Podijeli

Vrtić Novi Centar zatvoren do ponedjeljka ako tete iz druge grupe nisu pozitivne

U karlovačkim školama za sad nema zaraženih, a prvi tjedan nastave prošao bez problema, izvjestio načelnik gradskog stožera Stjepan Mrežar

Ako tete iz druge grupe vrtića Novi Centar, u kojem je oboljela jedna odgojiteljica, nisu pozitivne na koronavirus ovaj će vrtić počet će s radom u ponedjeljak. Ako pak budu pozitivne, vrtić će biti zatvoren na 14 dana, a 47 mališana i svi djelatnici u samoizolaciji.

Rekao je to danas načelnik Stožera civilne zaštite grada Karlovca Stjepan Mrežar na pressici ispred OŠ Švarča. Iako nema miješanja grupa djece, ali ni djelatnika ipak su još jedna odgojiteljica i jedna asistentica danas testirane.

– Vidjet ćemo, ukoliko one nisu pozitivne onda će druga skupina djece redovno ići u vrtić od ponedjeljka. Ukoliko su i one pozitivne onda će i ta druga skupina djece morati ostati kod kuće. Tako bi onda bilo 47 djece u samoizolaciji na 14 dana, rekao je Mrežar.

Podsjetimo, zbog zaražene tete koja je na poslu bila samo u ponedjeljak, u samoizolaciji su trenutno dvije djelatnice vrtića i 17 djece iz njene grupe. Vrtić je ispražnjen i dezinficiran te i danas traje čišćenje.

Stvar za sad pod kontrolom, a ako ne bude…

Na pitanje hoće li Grad zapošljavati nove odgojitelje u slučaju da se njihov broj smanji zbog COVIDA, ali i drugih virusa Mrežar odgovara da za sad stvar drže pod kontrolom.

-Prvo moramo vidjeti da li će sve teći na ovaj normalan način. Ako se bolest razvije, ako se promijeni situacija, moguće je da se onda vrtić zatvori, kao što je bio zatvoren. Za sad je prerano donositi takve odluke. Ako ćemo stvari moći držati pod kontrolom onda će vjerojatno doći i do dodatnog zapošljavanja prema potrebama vrtića.

Zaraženih u karlovačkim školama nema

O prvom tjednu nastave u gradskim školama kaže da je protekao bez posebnih poteškoća. U odnosu na druge županije i gradove u Karlovcu je zadovoljavajuća epidemiološka situacija. Aktivnih je 8 slučajeva zaraze, ali nitko nije zaražen u školama.

-Za sad pozitivnih slučajeva u školi nemamo. Imamo slučajeve samoizolacije školske djece, ali to je bilo zbog zaraženih u obitelji. U takvom slučaju djeca ostaju kod kuće i za njih se onda organizira online nastava.

Da nastava, unatoč izazovima i nizu novih pravila i prilagodbi, ide bez problema potvrdila je i ravnateljica OŠ Švarča Andreja Željković zahvalivši roditeljima i učenicima na izvrsnoj suradnji.

Pročitajte i ovo

DOZNAJEMO

U karlovačkoj bolnici 7 oboljelih, dvoje težeg zdravstvenog stanja