Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija DEFICITARNA ZANIMANJA Podijeli

Za 11 budućih limara, tesara i tapetara Županija financira sve troškove školovanja

Ova zanimanja nužna su gospodarstvenicima pa ovih 11 učenika neće imati problema s pronalaskom posla nakon škole

Kompletne troškove školovanja Karlovačka županija u ovoj školskoj godini financira za 11 učenika koji su upisali jedno od tri deficitarna zanimanja.

Dvoje budućih tapetara iz Šumarske i drvodjeljske, šestero budućih tesara iz MIOŠ-a te trojica budućih limara iz Tehničke škole (2. i 3. godina) i njihovi roditelji neće morati brinuti niti za sav nastavni i didaktički materijal, smještaj u učeničkom domu, troškove prijevoza i zaštitnu radnu odjeću i obuću.

Prošle godine Karlovačka županija je započela s ovim programom i tada pokrila troškove školovanja za 13 učenika

S obzirom da su ova zanimanja nužna gospodarstvenicima, 11 učenika će, ako ne već tijekom školovanja onda odmah nakon, dobiti i sigurne poslove.

Uskoro stiže i 40 učeničkih i 40 studentskih stipendija

Školovanje će biti lakše i za 80 studenata i učenika koji će dobiti županijske stipendije. Od ove školske/akademske godine povećan je broj stipendija po osnovi deficitarnosti zanimanja.

Natječaj za 40 učeničkih stipendija otvoren je do 15. listopada. Do sada je zaprimljeno čak 207 zahtjeva od kojih je 56 po osnovi socijalnog statusa, 60 za darovitost te 91 zahtjev po osnovi deficitarnih zanimanja. Prijedlog liste prioriteta bit će objavljen na oglasnoj ploči Karlovačke županije 30 dana od dana završetka natječaja.

Natječaj za dodjelu 40 stipendija studentima bit će pak objavljen 15. listopada na službenim stranicama Karlovačke županije.

Foto: Ilustracija/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru