Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija MOSTOVI NA KUPI Podijeli

Za gradnju novog mosta u G. Pokupju stigla samo ponuda Strabaga teška 67 milijuna kuna

Rekonstrukcija starog mosta trajat će do kraja siječnja 2020.

Novi most u Gornjem Pokupju mogla bi graditi tvrtka Strabag, ako njihovu ponudu od 67 milijuna kuna s PDV-om prihvate Hrvatske ceste.

Potvrdila je to na aktualnom satu Županijske skupštine dožupanica Martina Furdek Hajdin dodavši kako je ovaj projekt nakon punih sedam godina konačno krenuo ka realizaciji.

Strabag je bio jedina tvrtka koja se javila na javnu nabavu za gradnju novog mosta u Gornjem Pokupju s cijenom koja je gotovo 10 milijuna kuna viša od procijenjene vrijednosti.

O novom mostu, ali i rekonstrukciji postojećeg u Gornjem Pokupju razgovarat će se i s ministrom prometa Olegom Butkovićem na sastanku u Karlovcu 12. studenog

– Ono što znamo za sada još nije donesena odluka i sklopljen ugovor o izvođenju, kaže Furdek Hajdin. Također, za stručni nadzor stigle su dvije ponude koje su obje oko 3 milijuna kuna.

-Imamo najavu da će se unatoč višim vrijednostim radova ipak ići ka sklapanju ugovora i nadamo se da će se to dogoditi u ovoj godini, napomenula je dožupanica.

Kada jednom počne izgradnja mosta preko Kupe u Gornjem Pokupju trajat će dvije godine. No, prije početka radova na novom mostu bit će dovršena rekonstrukcija staroga kako bi bio spreman preuzeti promet dok njegova zamjena ne bude dovršena.

-Radovi teku, započeli su u rujnu ove godine. To je posao od 5,5 milijuna kuna i plan je da će biti završen krajem siječnja iduće godine.

Pročitajte i ovo

OK

I danas svi negativni na koronu u Karlovačkoj županiji