Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija PRIJAVE ONLINE Podijeli

Za novorođenčad od Karlovačke županije od 1. prosinca i novci i paket

Ovo je i demografska i gospodarska mjera – u paketu su proizvodi hrvatskih proizvođača

Buduće majke od 1. prosinca će od Karlovačke županije uz novčanu potporu dobivati i paket za novorođenče. Mjera je to koja zamijenila dosadašnju samo financijsku potporu od 1500 kuna.

-Za prvo rođeno dijete u obitelji uz paket od 700 kuna dat ćemo i 800 kuna plus radosnicu. Za drugo dijete uz paket ide 900 kuna i radosnica, a za treće i svako iduće paket i 1000 kuna i radosnica. Rekla je na predstavljanju mjere u gospodarskoj komori dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

U paketu je sve što treba za njegu djeteta, a proizvodi su od domaćih proizvođača, pa je ova mjera sada ne samo demografska već i gospodarska.

-Bit će potrebno izdržati ovo vrijeme do prestanka pandemije tako da što je više moguće koristimo usluge domaćih proizvođača i što više brinimo o ugroženim i važnim skupinama, poput ove današnje, naglasio je predsjednik komore Zlatko Kuzman.

Pavlovićeva, slinček, blazinice od domaćih proizvođača

Pavlovićeva krema, tetra pelene, body i još puno toga paketu su proizvodi Pletixa, Lole Ribara i Karlovačkih ljekarni.

-Konkretno unutra je Pavlovićeva mast koja se radi u Karlovačkoj ljekarni, probiotičke kapi Normia Jadran galenskog laboratorija, morska voda Aquamaris baby i dermosparay za njegu pupka. -Pletix je napravio tri artikla body, slinček i dječji bezrukavnik, sve od vrhunskog europskog pamuka.  -Smislili smo u Lola Ribaru paket stotpostotnih pamučnih proizvoda. To su naše tetra pelene, pamučne krpice za njegu dojenčadi i naše pamučne blazinice.

Jedini proizvodi u paketu koji nisu domaći su toplomjer i paket jednokratnih pelena.

Prijave za paket online, nakon poroda

Sve one koje će roditi nakon 1. prosinca prijavu za paket i novčanu naknadu mogu podnijeti online na stranici Karlovačke županije.

-Nakon što žene rode one će elektronskim putem poslati zahtjev koji će biti u dan, dva i dobit će ga nakon poroda. To je sada u vrjieme COVIDA, dok mi u bolnicu ne možemo dostavljati pakete zbog sigurnosti cijelog tima, dodala je dožupanica Hajsan Dolinar.

Jednom kada pandemije više ne bude, mame će pakete će dobivati na izlasku iz bolnice. Novac će im sjedati na žiro račun.

Pročitajte i ovo

COVID IZVJEŠĆE

Šest novih slučajeva zaraze koronom, dvoje umrlih