Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija POŽURITE Podijeli

Za poduzetnike u Karlovačkoj županiji do kraja 2018. ima još 15 milijuna kuna kredita uz subvenciju 4 % kamate

Rok za iskorištavanje preostalih kredita je 31.12.2018.

Od ukupno 55 milijuna kuna kredita uz subvencionirane kamate koliko je ove godine na raspolaganju poduzetnicima Karlovačke županije za kapitalne investicije, za iskoristiti je preostalo još oko 15 milijuna kuna.

-Početkom ove godine smo nastavili s kreditnom linijom “Kreditom do konkurentnosti” koja se odnosi na kapitalne investicije i uz veliki odaziv s terena došlo je do iskorištenja svih sredstava sredinom godine kada su nam odobrena dodatna sredstva, pojasnio je za RM pročelnik Željko Fanjak.

Podsjetio je da je ova kreditna linija krenula još 2014. godine i do 2017. realizirano je 57 milijuna kuna kredita. Nakon toga, Ministarstvo gospodarstva je za ovu godinu odobrilo dodatnih 30 milijuna kuna, pa naknadno 10 milijuna i sada krajem godine 15 milijuna kuna kredita tj. ukupno novih 55 milijuna kuna samo ove godine.

Poduzetnici koji planiraju kapitalne projekte do 31.12. ove godine mogu podnijeti zahtjeve i iskoristiti preostalih oko 15 milijuna kuna kredita.

-Kreditna linija se odnosi na kapitalne investicije koju radimo u suradnji s Ministarstvom gospodarstva gdje Karlovačka županija sufinancira 2 posto kamatne stope, Ministarstvo gospodarstva također 2 posto. Dakle, ukupna subvencija od ministarstva i županije iznosi 4 postotna poena. Krediti se odnose na kapitalno opremanje, na ulaganje u nekretnine, strojeve, za unapređenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta. Maksimalni iznos kredita po jednom zahtjevu je 5 milijuna kuna i do kraja godine imamo vremena realizirati ta sredstva, naglašava Fanjak.

Sve što poduzetnici trebaju jest javiti se u županijski Upravni odjel za gospodarstvo ili nazvati na 047/609-170.

Pročitajte i ovo

ZA POČETAK TJEDNA

Danas bez pozitivnih u Karlovačkoj županiji. Testirano samo 15 bolničkih pacijenata