Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac NAGRAĐENI Podijeli

Za promicanje prava djeteta 2 nagrade u Karlovcu – Kristini Čunović i Turbini promjena i Gradu Karlovcu

Čitanjem i educiranjem najmlađih do većih prava za djecu

Karlovčanka Kristina Čunović dobila je godišnju nagradu za promicanje prava djeteta Hrvatskoga sabora, a karlovačka udruga Turbina promjena i Grad Karlovac pohvalnicu i povelju za projekt promicanja dječje participacije „Naša prava!“ u sklopu akcije “Gradovi i općine prijatelji djece”.

Nagrade su im jučer, na dvjema odvojenim svečanostima, dodjeljene u Zagrebu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.

Kristina Čunović je dopredsjednica Hrvatskoga čitateljskog društva, inicijatorica i koordinatorica prve nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas „Čitaj mi!“. Pokrenula je, ali i razvila brojne programe i projekte: „Bebe u knjižnici“, tečaj „Uvođenje i razvijanje usluga za bebe, djecu rane dobi i njihove roditelje u narodnim knjižnicama“ te nacionalnu akciju prikupljanja i darivanja slikovnica „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“. Sudjeluje u projektu Čitateljski program za zatvorenike i djecu koji povezuje djecu i roditelje koji su u zatvorima i kaznionicama tako da roditelji, iako odvojeni, budu na poseban način prisutni u djetetovu životu.

Projekt Turbine promjena  “Naša prava!” jednom od deset najakcija 2018. proglasio je Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Projektom su djeca u nekoliko osnovnih škola učila o svojim pravima i Konvenciji o pravima djece.

Pročitajte i ovo

POČETAK KAMPANJE

HDZ reagira na karlovačku oporbu: Nastavljamo osluškivati mišljenja građana, oni ih i imaju za razliku od oporbe