Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac SANACIJA Podijeli

Za sanaciju klizišta u Karlovcu u 2019. osigurano milijun kuna

Grad od 2014. uložio već 8 milijuna kuna jer klizišta je puno, ona bujična s 50 milijuna kuna u 2019. sanirat će Hrvatske vode

Jedno od stotinjak klizišta koja su se od 2014. otvorila na karlovačkom području, ono u Tušiloviću trebalo bi biti u potpunosti sanirano krajem veljače ili početkom ožujka.

-Klizište će biti u dužini skoro 60 metara. Procijenjena vrijednost samih radova je oko 410 tisuća kuna, ali detaljnije troškove ćemo znati nakon završetka radova koji se sastoje od betonske podloge, drenaže, tri reda gabiona i na završnom dijelu, prema vrhu brda zatravnjenje kako bi onda bilo postojano i čvrsto, rekla je gradska pročelnica Hermina Komanac.

Na sanaciju klizišta grad Karlovac je od 2014. godine uložio više od osam milijuna kuna. Ove godine osigurano je milijun kuna.

– Ove godine ćemo urediti i klizište Smajle jer imali smo mogućnost riješiti prilaze kućama izmještanjem ceste. Ono što ćemo sigurno još ove godine raditi je projektiranje velikog klizišta u mjesnom odboru Vučjak – Kalvarija kod crkve Sv. Ana, dodao je dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

Neka od klizišta u Karlovcu bit će sanirana i iz proračuna Hrvatskih voda. Ova državna tvrkta u svom proračunu je osigurala 50 milijuna kuna za sanaciju bujičnih klizišta.

– Grad Karlovac je pripremio 27 klizišta koje ćemo kandidirati iza taj program Hrvatskih voda. Vjerujemo da ćemo za određeni broj tih klizišta dobiti sredstva i da ćemo ih onda i ove godine sanirati. To su klizišta poput onoga u mjestu Suci u Mjesnom odboru Zadobarje, u samom Zadobarju, na Sv. Marku i tako dalje. To su sve klizišta nastala djelovanjem atmosferilija, pojasnio je Mrzljak.

Pročitajte i ovo

MOST ZA RAZVOJ GAZE

Most Gaza – Banija nije izmišljotina: Isplaniran je još 1959., a i sada je u GUP-u Karlovca