Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac GDJE JE ZAPELO Podijeli

Za skelu na Croatia osiguranju u Karlovcu nova dozvola, traje do sredine listopada. Lani platili kaznu

Pročelje zgrade i dalje neobnovljeno

Skela na zgradi Croatia osiguranja u Karlovcu stoji već tri godine, a čini se da će tamo biti još neko vrijeme. 

Iako je prošle godine platila kaznu jer joj je istekao rok za zakup javne gradske površine na kojoj se skela nalazi, ove godine Croatia osiguranje zatražila je produženje zakupa. No, i nakon toga obnova pročelja zgrade u centru Karlovca nije započela, a skela sada ima rok do 16. listopada.

U Gradu Karlovcu pojašnjavaju da su prošle godine Croatia osiguranju uputili pisani zahtjev i tražli ih da se očituju o skeli i radovima na obnovi fasade.

– Grad na taj zahtjev nije dobio pisani odgovor. Rok zakupa javne površine za navedenu zaštitnu građevinsku ogradu (skelu) istekao je datumom 30. studeni 2019. godine. Protekom roka zakupa, tvrtka Croatia osiguranje d.d. bila je dužna zakupljenu javnu površinu osloboditi od osoba i stvari ili zatražiti produženje zakupa. Kako nisu postupili na način propisan Rješenjem, izdan je obavezni prekršajni nalog tvrtki i odgovornoj osobi u pravnoj osobi uz iznosima od 9.000,00 kn za tvrtku i 1.800,00 kn odgovornoj osobi u pravnoj osobi. Obje kazne su plaćene, s tim da je odgovorna osoba podnijela prigovor Općinskom sudu koji je donio Rješenje o odbacivanju prigovora, kažu u gradskoj upravi.

Ove godine, 13. srpnja, Grad je od Croatia osiguranja zaprimio novi pisani zahtjev za produženje zakupa javne površine. U tom zahtjevu su naveli da će do kraja srpnja početi sa radovima sanacije fasade. Do danas se to još nije dogodilo. Trenutno važeće Rješenje za zakup javne površine traje do 16. listopadakoje tvrtka i plaća.

Pročitajte i ovo

DOZNAJEMO

U karlovačkoj bolnici 7 oboljelih, dvoje težeg zdravstvenog stanja