Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika BRZI I ŽESTOKI Podijeli

Za vozačem jurilo 9 policajaca, pucali 4 puta. Traže ga zbog iznude, a on u bijegu vozio nogostupom, u suprotnom smjeru, kroz crveno. Zaustavio ga metak u gumi

Jurnjava počela u Zvijezdi, na Rakovcu policija puca prvi put, na Dubovcu drugi put i to u gumu. Bjegunci tada padaju u policijske ruke.

Filmska potjera po karlovačkim ulicama koja je obilježila četvrtak večer u gradu, danas je dobila i policijsko objašnjenje. Zbog prebrze vožnje u policijske su ruke pala dvojica muškaraca starih 41 i 48 godina. Obojica su policiji poznati po kaznenim djelima, a za jednim je raspisana i potraga zbog iznude. Kako stvari stoje, za njih je krenulo po zlu upravo s previše stisnutom papučicom gasa.

Sve je onda urodilo policijskom jurnjavom i pucnjavom po gradu, dostojnom američkih filmova i Prljavog Harrya,  a fotografije je snimila Radio Mrežnica. Trajalo je to dobrih 20-ak minuta,u akciji je sudjelovalo pet policijskih vozila i devet policajaca, a pucalo se četiri puta.

Počelo je oko 19 sati kad policija shvaća da ima vozača (41) koji prebrzo vozi na području Zvijezde te kreće za njim. Dali su mu znak da stane, a vozač je to i učinio, a onda kad su policajci izašli iz svog vozila da bi ga kontrolirali, naglo “zastartao” i dao se u bijeg.

Potjera za zagrebačkom toyotom počinje, a koliko je bilo ludo, dovoljno govori da su bjegunci vozili po drugoj traci, odnosno u suprotnom smjeru.

Na Rakovcu se situacija zakomplicirala. Bjegunci su pokušali izgurati policijski auto s ceste i policajci su tu prvi put zapucali kroz prozor i u zrak.  No, vozač nije stao. On i kolega nastavili su bježati  i digli Karlovčane na noge.

A onda ponovno slijedi novi filmski prizor. Policija dobiva još pojačanja i bjeguncima u susret dolazi njihovo drugo vozilo. Situacija u kojoj na leđima ima policiju, a sada i ispred sebe, ponovno nije pokolebala vozača. Pojurio je prema policijskom automobilu koje je išlo izravno prema njemu, a u zadnji čas policajci su izbjegli direktni sudar.

Policijsko postupanje “čisto k’o suza”, pucanjem nisu doveli građane u opasnost

Pet policijskih automobila tada je jurilo Karlovcem za toyotom čiji vozač čak vozi i preko nogostupa, a na četiri križanja prolazi  kroz crveno.  U jurnjavi dolaze do Dubovca i tu se show nastavlja. Policija ponovno puca, jednom u zrak, a onda dvaput u gumu automobila. I tu konačno prestaje bijeg, a počinje uhićenje. Ni ono nije prošlo mekano i uljuđeno, jer kažu u policiji “uporabili su sredstva prisile, tjelesnu snagu i zavezivanje”.

A onda slijedi iznenađenje. Policija shvaća da ima posla s pravim “mangama”. Za vozačem je, otkrivaju tada, raspisana potraga zbog sumnje u iznudu, a obojica su već poznati policiji po različitim kaznenim djelima, uglavnom iz imovinske domene.

Uz to, od jučer su “bogatiji” za nova djela jer će ih policija teretiti i zbog dovođenja građana u opasnost, niza prometnih prekršaja, ali i za prisilu prema policajcima, odnosno  kaznenog djela izgurivanja policije s ceste.

Šef karlovačkog krima Romano Benković objasnio je danas novinarima sve što se događalo, kao i to da istraga traje i dalje, te da ništa više ne može reći, pa čak niti odakle je dvojac koji je digao Karlovac i karlovačku policiju na noge i kako su došli do automobila s kojim su izveli spektakularnu i nadasve opasnu vožnju karlovačkim ulicama.

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto