Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac Podijeli

Za zonu G. Mekušje interes pokazalo 5 investitora

Jedan je strani, a ostali hrvatski potencijalni ulagači i svi namjeravaju otvarati proizvodne pogone

Pet potencijalnih investitora pokazalo je interes za poslovnu zonu u Gornjem Mekušju. Plan im je graditi proizvodne hale.

Do 30. lipnja trebalo bi završiti infrastrukturno opremanje zone odnosno 10 parcela ukupno većih od 100.000 m2, a uskoro će Grad raspisati natječaj za prodaju zemljišta. Nakon toga  će se točno znati koja je površina potrebna ulagačima međutim prema iskazanom interesu, popunili bi 68 posto cjelokupne zone.

– O imenima tvrtki ne smijem govoriti, ali za sad imamo četiri ozbiljna i konkretna pisma namjere koja su pristigla u Grad Karlovac. To su hrvatski investitori s tim da imamo jedno pismo namjere od stranog ulagača. Sve su naravno proizvodnog karaktera i još je jedan u pripremi. Najavljeni su tijekom ovog mjeseca prvi konkretni razgovori s još jednim potencijalnim ulagačem i primanje još jednog pisma namjere tako da smo u dobrom uvjerenju da će poslovna zona ubrzo biti i aktivirana, rekla je gradska pročelnica za gospodarstvo Danijela Peris na jutrošnjoj konferenciji za novinare.

Oni ulagaču koji u zoni Mekušje kupe parcele i tamo pokrenu proizvodnju bit će oslobođeni komunalnog doprinosa.

Za uređenje zone Gornje Mekušje osigurano je 10 milijuna kuna od čega je najveći dio sufinanciran bespovratno iz EU fondova.

Pročitajte i ovo

OGRANIČENO

Karlovačka dvorana otvara vrata ovog vikenda, naravno uz mjere