Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija KARLOVAČKA ŽUPANIJA Podijeli

Za županijsko vatrogastvo u 2021. u proračunu osigurano 1,2 milijuna kuna

U 2020. intervenirali 1400 puta

S milijun i 200 tisuća kuna Karlovačka županija će ove godine financirati rad županijske Vatrogasne zajednice. Ugovor su danas postpisali predsjednik Robert Hranilović i županica Martina Furdek Hajdin.

-Od tih milijun i dvjesto tisuća kuna, ugrubo ću reći 800 tisuća kuna ide na materijalne troškove i na plaće naših profesionalaca, a 400 tisuća kuna se raspodjeljuje za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava, za nabavu opreme, vozila, ali i za unapređenje Županijskog vatrogasnog operativnog centra, rekla je županica.

Vatrogasne postrojbe u Karlovačkoj županiji točnije 7 tisuća vatrogasaca lani su intervenirali 1400 puta na 687 požara, 629 tehničkih intervencija, 23 događaja s opasnim tvarima i 70 ostalih događaja. Sve su se postrojbe, dobrovoljne i profesionalne, statutima uskladile s novim zakonom o vatrogastvu, naglasio je Hranilović.

Kraj 2020. obilježio potres

Godinu je na samome kraju obilježio potres i angažman ovdašnjih vatrogasaca na karlovačkom, glinskom i petrinjskom podrdučju.

-Svojim angažmanom smo doprinijeli da se sve te intervencije odrade u rekordnom roku. Bio je velik obim posla koji smo uz dobru organizaciju uspjeli privesti kraju s razine vatrogastva, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

-Organizacija tog područja je tekla izuzetno brzo i dobro pa se i ovim putem ponovno zahvaljujem našem timu koji je pokazao izuzetno veliki profesionalizam, ali i veliko srce, dodala je Furdek Hajdin.

Pročitajte i ovo

PRIJEVOZ ZA GOSPU

Za Gospu Autotransport uvodi posebnu liniju: Korzo-Tržnica-Turanj-Kamensko