Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac ZA ČIŠĆI KVART Podijeli

Zabrinuti stanari Držićeve: Smeće nam je pred vratima, Čistoća ne radi svoj posao

U Čistoći odgovaraju: Još ćemo kvalitetnije raditi posao, dobrodošle su nam dobronamjerne kritike

U zadnjih godinu dana sve je prljavo u našoj ulici, Čistoća ne odvozi otpad na vrijeme, a stanari imaju sve manje strpljenja.

Nimalo ugodna slika stiže tako iz Ulice Marina Držića 5, a slična je situacija i u Meštrovićevoj. Građani više ne znaju što bi i kome bi, pa su se obratili Radio Mrežnici tražeći rješenje problema. Jedino što žele je čist kvart i grad.

Ono što ističu je da tvrtka Čistoća uredno preskače odvoz smeća jednom tjedno u njihovoj ulici i time ne obavljaju svoj posao.

– Nikada Čistoća smeće nije odvezla jednom tjedno. Ukupno 52 puta godišnje bi se trebao vršiti odvoz smeća, a to se uredno preskače, ističe Slobodan Miletić, predstavnik stanara.

Napominje kako i u onim trenucima kada Čistoća obavi svoj posao, iza sebe ostavi još veći nered. Konzerve, papiri i koješta drugo ostaje u pravilu razbacano uz spremnike.

Kako više nisu mogli izdržati nečistoću i nered koja se konstantno stvara pred njihovim vratima, stanari su odlučili kontaktirati Čistoću u nadi da će se navedeni problemi riješiti.

No, konstantni pozivi, molbe i zamolbe nisu urodile plodom:

– Kada i uspijem dobiti Čistoću, upute me samo tajnici koja mi ne može dati odgovore. Svaki tjedan, ili svaki drugi tjedan, zovem. Vozila ponekad pošalju, ali tek nakon dva do tri dana od kada ih kontaktiram, komentira Miletić.

Uz probleme sa Čistoćom, dodaje kako niti sa Zelenilom nemaju sreće.

Naime, trava uredno ostaje nepokošena, lišće također trune oko zgrade, a sve to počisti nitko drugi, već – kiša.

Naglašava kako ovo nije poziv na svađu i kako mu cilj nije vrijeđati tvrtku, već samo želi čist grad za sebe i svoje sugrađane:

– Ovo što svaki dan gledamo vrlo je ružno. Ne blateći nikoga, ali moram reći kako tvrtka Čistoća nije profesionalna tvrtka te da ne obavlja svoj posao, zaključuje Miletić.

U Čistoći na naš upit o ovom slučaju kažu da im je dobrodošla svaka dobronamjerna primjedba.

-Kao i inače, nastojimo što prije reagirati na primjedbe građana, tako da smo danas ispraznili papir, a sutra ujutro ćemo plastiku. Po pitanju odvoza otpada općenito, on se odvozi prema uobičajenom rasporedu odvoza.  Naše aktivnosti odvoza redovno realiziramo te možemo samo poručiti kako ćemo nastojati ubuduće još kvalitetnije obavljati svoj posao.  Ističemo kako nam je dobrodošla svaka dobronamjerna primjedba jer nam je želja ostvariti što bolju komunikaciju s građanima na terenu, čemu doprinose i ovakva pitanja i primjedbe, odgovorili su.

L .Grčić

 

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom