Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Prvi zamjenik ministra vanjskih poslova Choe Son Hui rekao je u subotu da je Washington koristio dijalog s Pjongjangom "samo kao sredstvo za rješavanje svoje političke krize". "Ne osjećamo nikakvu potrebu da sjednemo oči u oči sa SAD-om", kazao je on a prenose sjevernokorejski mediji. Choe je komentirao nagađanja da će se novi samit američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kima Jong Una održati prije američkih izbora predviđenih za studeni. Južnokorejski predsjednik Moon Jae In ponovno je predložen kao posrednik. Tijekom video samita s EU-om u utorak izjavio je da želi učiniti sve što može kako bi se organizirao samit Sjeverna Koreja-SAD prije američkih izbora, rekli su dužnosnici iz njegova ureda. Sjeverna Koreja: Nema izgleda za nove pregovore sa SAD-om Pripadnicima Hrvatske vojske u Republici Hrvatskoj te u misijama i operacijama u inozemstvu određena su posebna biračka mjesta te će u nedjelju, 5. srpnja moći izaći na parlamentarne izbore i glasati u Zagrebu, Splitu i Udbini, kao i u Afganistanu, Poljskoj i na Kosovu. "Pripadnicima Oružanih snaga RH koji će se na dan izbora zateći u službi u OSRH na području Republike Hrvatske, a izvan mjesta svoga prebivališta, glasanje će biti omogućeno na temelju potvrda za glasanje izvan mjesta prebivališta na najbližem redovnom ili posebnom biračkom mjestu na kojem će moći glasati za liste svoje izborne jedinice (ukupno do 200 pripadnika OSRH)", izvijestili su iz Ministarstva obrane RH. Za glasanje pripadnika Oružanih snaga RH na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor određena su tri posebna biračka mjesta u Oružanim snagama i to: biračko mjesto u vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu, u vojarni "Admiral flote Sveto Letica Barba" u Splitu i u vojarni "Josip Jović" u Udbini. Na tim posebnim biračkim mjestima, za glasanje su prijavljena 473 pripadnika Hrvatske vojske. Posebna biračka mjesta za glasanje pripadnika HV-a Za čist asfalt ili betoske ploče poslužiti će sva sredstva koja već imate u kućanstvu - deterdžent za pranje posuđa, pjesak za mačke, limenka kole, soda bikarbona i sprej WD-40... Mačji pijesak, kola i WD 40 će isprati uljne mrlje s prilaza kući Austrija je izdala upozorenje svojim državljanima da ne putuju u zemlje Zapadnog Balkana. Područje je, kažu, dugo bilo pošteđeno od koronavirusa, ali se zaraza odjednom drastično počela povećavati Spiegel o Hrvatskoj: Zaraza se povećala za čak 232 posto...

Život PRIJATELJICA GRADA Podijeli

Zagrepčanka dobitnica Plakete D. Rese: Hrvatske vode i Komunalno rade sjajan posao za dugoreški kraj

Gabriela Braun Jelašić voditeljica je službe u Hrvatskim vodama i među zaslužnijima za brojne vodoopskrbne projekte koje provodi Komunalno Duga Resa

Gabriela Braun Jelašić jedina je Zagrepčanka među dobitnica javnog priznanja Grada Duge Rese u povodu Dana grada.

Dobila ga je zbog svog doprinosa u realizaciji projekata povezanih s vodoposkrbom u Dugoj Resi. Prema rezultatima koji su ostvareni u samo par godina, čini se da je Povelju Grada s plaketom i više nego zaslužila.

Braun Jelašić je naime voditeljica Službe korištenja voda u Hrvatskim vodama. U proteklih par godina zajedno s Komunalnim Duga Resa započela je niz projekata koji su se konačno počeli i realizirati.

-Uvijek je postojala suradnja, ali mislim da se sada poklopila ekipa koja je bila voljna prihvatiti sugestije i krenuti otvoreno u nove investicije. Zacrtala si je određene ciljeve od kojih se polagano vide rezultati. Tu prije svega mislim na program smanjenja gubitaka koje sufinanciraju Hrvatske vode sa 80 %, rekla je Braun Jelašić.

Objasnila je kako je program smanjenja gubitaka vode u vodovodnoj mreži važan ne samo zato da bi cijena potrošačima ne bi bila veća nego da se čuvaju vodni resursi.

-Trebamo “šparati” ove količine vode koje imamo da bi ona ostala.

Gubici vode u Dugoj Resi trebali bi biti svedeni na minimum

Kada završi program na području Duge Rese gubici vode bi trebali biti svedeni na minimum ili na tek 30 %.

Još je niz investicija pokrenutih u Dugoj Resi među kojima Braun Jelašić ističe vodoistražne radove u Novigradu na Dobri.

-Uvijek je bio problem sa zahvatom vode iz Dobre u Novigradu i sada to pokušavamo riješiti s drugim bunarima.

Hrvatske vode na dugoreško područje planiraju uložiti višemilijunske iznose

Prema planu Hrvatskih voda za 2020. na područje Duge Rese ulaže se oko 4,8 milijuna kuna. S obzirom da su radovi u zamahu Hrvatske vode bi u rebalansu mogle osigurati i dodatna sredstva.

-S obzirom da ovo gradilište u Bukovlju ide stvarno dobro, napravljeno je puno više nego što smo planirali za ovu godinu, napominje.

Sve investicije Hrvatskih voda i Komunalnog Duga Resa tek su na početku i dugoročne su. To znači da će se milijunske investicije ovdje nastaviti.

– Kad govorimo o programu smanjenja gubitaka govorimo o projektu koji je vrijedan 18 milijuna kuna i koji će se raditi dvije, tri godine. To nisu mali projekti već projekti koji će se, prema sukladno osiguranim sredstvima, razvijati kroz više godina, zaključila je Braun Jelašić.

Pročitajte i ovo

JOŠ JEDNA POBJEDA

Sjećate se Brune, mladog anđeoskog pjesnika? E, pa postao je učenik generacije i maturirao s čistom peticom