Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija DOBROVOLJNO DARIVANJE Podijeli

Zaklada Ana Rukavina poziva na upis u Hrvatski registar u Slunju

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je “Lijek je u nama”

U četvrtak, 9. lipnja održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Slunju.

Upis će se održati u Gradskom parku u Slunju pod šatorom Crvenog križa Slunj, a akcija se održava u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina i Gradskog društva Crvenog križa Slunj kako bi pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim davateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar.

Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Prvi je to korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Ukoliko netko od zainteresiranih ipak nije u mogućnosti doći na ovu akciju, na internetskim stranicama Zaklade moguće je pronaći mjesta za trajni upis.

Inače, do sada je upisano 61,425 potencijalnih darivatelja, a šansa za život dana je za 139 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Naša poznata glumica Zrinka Cvitešić 4. listopada 1991. bila je učenica škole na Turnju: Otišla sam s crveno-bijelim medom, imam ga još i danas, a rat nikad neću razumijeti