Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život O LNG-u Podijeli

“Zalažem se za kombinaciju dobave LNG plina”

Ja se zalažem za opciju koja će što prije riješiti pitanje dobave LNG plina, zapravo kombinacija jedne i druge. U početku možemo krenuti s plutajućim LNG-jem koji se može dati na leasing negdje drugdje ili prodati ili premjestiti na neku drugu lokaciju, komentirala je danas u Karlovcu predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović. -Ali mislim da […]

Ja se zalažem za opciju koja će što prije riješiti pitanje dobave LNG plina, zapravo kombinacija jedne i druge. U početku možemo krenuti s plutajućim LNG-jem koji se može dati na leasing negdje drugdje ili prodati ili premjestiti na neku drugu lokaciju, komentirala je danas u Karlovcu predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović.

-Ali mislim da je trajno rješenje svakako stacionarni LNG koji će imati veće kapacitete. To je iznimno bitno i za energetsku neovisnost Hrvatske. Jednostavno nekad možemo postati taocima nekih geoplitičkih kriza koje nisu čak niti u našem susjedstvu, možda negdje dalje od nas, ali koje dovedu do opstrukcija dovoda energenata i onda se nađemo u situaciji da pati i stanovništvo i industrija i gospodarstvo, dakle i politička stabilnost države ovisi o tome”, rekla je Predsjednica i dodala kako zna da su mnogi ljudi zabrinuti radi “potencijalnih ugroza što se tiče okoliša”.

“To sasvim razumijem. Mislim da smo mi kao državno vodstvo dužni objasniti svima kako će se to odraziti na okoliš. Prema onome što sam vidjela, plutajući LNG se po ničem ne razlikuje od nekog drugog malo većeg broda. Potpuno je sigurno, ekološki izgleda jako čisto. Sva uvjeravanja koja smo dobili je da nije bilo nikakvih incidenata, nije bilo ugroza okoliša. Ali u jednoj razumnoj raspravi treba sagledati sve opcije jer svakako će izgradnja LNG terminala dovesti do otvaranja novih radnih mjesta na otoku Krku i u cijeloj okolici”, rekla je Predsjednica.

Pročitajte i ovo

PRED SISVETE

FOTO: Posljednja počivališta već sad uređena i puna cvijeća