Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija SDP Podijeli

Žao mi je gospođe Murganić. O njoj je sve rekao premijer Plenković kad ju je smijenio

Bernardić je uvjeren u pobjedu SDP-a i Restart koalicije na parlamentarnim izborima bez obzira na sve ankete

Možda je najbolje o gospođi Murganić sve rekao predsjednik Vlade kad ju je smijenio zbog neposobnosti. Jedino što mogu reći – žao mi je gospođe.

Odgovorio je Davor Bernardić HDZ-u Karlovačke županije koji se jutros pitao gdje su on i SDP bili ove četiri godine.

Bernardić je uvjeren u pobjedu SDP-a i Restart koalicije na parlamentarnim izborima bez obzira na sve ankete koje stranci kojoj je na čelu ne idu na ruku.

Restart koalicija će formirati stabilnu i uspješnu hrvatsku vladi

– Bez brige, imat ćemo stabilnu većinu. Jasno je već sada, a posebno će biti jasno nakon izbora 5. srpnja, da će ovo biti uvjerljiva pobjeda Restart koalicije i da ćemo formirati novu hrvatsku vladu.

Koalicija s HDZ-om ili Miroslavom Škorom nije moguća

Svoj optimizam temelji na podršci građana.

– Po zadnjoj anketi, jedne agencije i na to se više neću vraćati, po toj anketi mi smo trebali dobiti dva mandata na europskim izborima, HDZ 6, a Kolinda Grabar Kitarović je još uvijek predsjednica Republike Hrvatske. Možda to najbolje govori o vjerodostojnosti. Najbolja i jedina anketa su izbori. Budite sigurni, vidimo se nakon 5. srpnja, formirat ćemo stabilnu i uspješnu hrvatsku vladu. U mandatima ćemo dobiti više od 50 posto, uvjeren je Bernardić.

Komadina jači od Medveda

Za razliku od županijskog HDZ-a koji je danas naveo imena 14 svojih ljudi koji apliciraju za listu u VII. izbornoj jedinici, SDP o imenima nije govorio. No, vjeruju da će biti kvalitetna i jača od HDZ-ovih uzdanica poput Maje Grbe Bujević ili Tome Medveda.

– Mislim da je naš župan Komadina, što mu i ime govori, jači od Medveda. Kao i uvijek SDP će, ovdje u VII. izbornoj jedinici, ali i cijeloj Hrvatskoj, imati najjače liste s najboljim ljudima. Kao i na europskim izborima, rekao je Bernardić.

– Sami znate ljude iz Karlovačke županije koji će sigurno biti na listi. Imamo četiri dijela, četiri županije u VII. izbornoj jedinici i svaki mora biti plus rodna ravnopravnost – sedam žena, sedam muškaraca, plus koalicijski partneri. Bit će to sjajna lista. Ne vidim po čemu će HDZ-ova biti jača, dodao je Zlatko Komadina.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE OBITELJI

16 mladih obitelji dobit će od 45 do 80 tisuća kuna za stambeno pitanje na ruralnim područjima Karlovačke županije