Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Odgođen je završetak radova, ali to ne znači da nema napretka na osječkom Pampasu. Ono što bi trebalo biti najljepše nogometno zdanje ovog dijela Europe svakim danom sve je bliže svome završetku, a otkrivaju to i snimke iz zraka na gradilište novog stadiona NK Osijeka. Stadion ce biti u potpunosti natkriven s 12.850 mjesta i opremljen modernom tehnologijom. Uz stadion ce se nalaziti i nogometni kamp te nekoliko pomoćnih terena, najavljeno je davno, a nedavno je potvrđeno kako će se vrpca na otvaranju novog stadiona prerezati vjerojatno tek u ljeto 2022. Razlog? Korona je usporila nabavu materijala i cjelokupne radove na novom stadionu.  Srećom, dobri stari Gradski vrt i dalje zdušno očekuje svoje igrače, makar i praznih tribina posljednjih mjeseci, no ne zadugo. Osijek je, naime, najavio odluku HNS-a pa će tako od utakmice s Goricom Osječani moći na svoj Gradski vrt. Besplatan ulaz do kraja jeseni imati će svi navijači Osijeka koji su prošle sezone kupili godišnje ili polugodišnje ulaznice, uz napomenu da moraju ponijeti i pri ulasku u Gradski vrt pokazati svoje iskaznice. Tribine su ograničene na 30 posto kapaciteta, a na dan utakmice bit će u prodaji i 500 jednokratnih ulaznica. Pampas u pola godine od same zemlje do tri tribine na nogama Možda nije bilo moguće u realnom vremenu predvidjeti što će se događati, da će ogroman novac biti nošen šefu Janafa, ali kad se to dogodilo, pitanje je zašto ta priča nije prekinuta, pita se predsjednik Milanović: Ja sam bijesan, a Plenković je taj koji je nervozan Uz pomoć Cardi B, Megan stoji iza jedne od najprovokativnijih pjesama godine. Hit 'WAP' krase eksplicitan izričaj te pojavljivanje Kylie Jenner, a lome se koplja oko toga slavi li ovaj singl feminizam i žensku seksualnost. Magazin Time proglasio je 100 najutjecajnijih osoba godine, na coveru je kontroverzna reperica Ide se u izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, a mi smo tražili da se u njega uvrsti niz članaka kojima će se obvezati načelnici, gradonačelnici i župani da pokažu kako se troši novac, poručio je Hrebak Hrebak: Lokalni čelnici moraju uživo pokazati kako troše novac

Županija MOŽDA JEDNOM I BUDE ZAŠTIĆENA Podijeli

Zaštita rijeke Mrežnice ponovo u fokusu Županije: Radi se na izmjeni i dopuni stručne podloge

Traži se najbolji model zaštite i modela upravljanja rijekom Mrežnicom, podršku daje i resorno ministarstvo

Rijeka Mrežnica, unatoč godinama nastojanja da se proglasi regionalnim parkom, još uvijek nije primjereno zaštićena. Karlovačka županija, kaže dožupanica Martina Furdek Hajdin, nije odustala od te ideje.

Pitanje zaštite ponovo je pokrenuto.

-Radimo na izmjeni i dopuni stručne podloge koja bi, zajedno s Prostornim planom Karlovačke županije, mogla utvrditi određeni i konkretni status zaštite rijeke Mrežnice, pojasnila je Furdek Hajdin.

Rijeku Mrežnicu za sad jedino štiti činjenica da je u ekološkoj mrežni Natura 2000, ali to u prošlosti nije bilo dovoljno da je se zaštiti od štetnih projekata

Na ovoj priči rade i svi gradovi i općine kojima Mrežnica protiče.

-Radi se o tri grada: Ogulinu, Dugoj Resi i Slunju te općinama Generalski Stol, Tounj i Barilović. Svi zajedno surađujemo i pokušavamo najbolji model zaštite, a onda i upravljanja rijekom Mrežnicom i tu nam veliku pomoć daje Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ GOSPODARSTVA

Novi Poduzetnički centar Karlovačke županije: Središte stručne i edukativne pomoći poduzetnicima