Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Završili “Otisnuti pokreti” – projekt Carpe Diema za mlade u nepovoljnom položaju

Kroz projekt prošlo 133 mladih

Udruga Carpe Diem sa svojim partnerima, Udrugom likovnih stvaralaca Zaprešić, karlovačkim Free danceom i Gradskim muzejem završio je projekt “Otisnuti pokreti – uključivanje mladih kroz umjetnost i kulturu”

Ukupno vrijedan 832.676 kuna i sa čak 707,7 tisuća kuna sufinanciran bespovratnim novcem iz Europskog socijalnog fonda, ovaj projekt se bavio socijalnim uključivanjem mladih u nepovoljnom položaju. U projekt je bilo uključeno 133 korisnika u dobi od 15 do 25 godina, s naglaskom na mlade iz sustava socijalne skrbi te mlade nezaposlene.

Kroz 9 mjeseci proveden je niz radionica keramoskulpture, umjetničke i primijenjene grafike i radionice suvremenog plesa. Održane su likovne kolonije u Zaprešiću i Karlovcu, korisnici su posjetili Muzej suvremene umjetnosti, Gliptoteku, Akademiju likovnih umjetnosti – odjel grafike, plesne festivale u Zagrebu, Platformu mladih koreografa i Tjedan suvremenog plesa..

Djela nastala kroz ovaj projekt predstavljena su na Noći muzeja u Galeriji Vjekoslav Karas kada su građani Karlovca mogli vidjeti djela izrađena u tehnici keramike i grafike te plesni performans polaznika radionice suvremenog plesa.

– Cilj je bio pridonijeti razvoju individualnih sposobnosti mladih u nepovoljnom položaju i njihovoj boljoj integraciji u društvo kroz kreativne i umjetničke aktivnosti te im omogućiti bolji pristup kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima, pojašnjavaju u Carpe Diemu.

Pročitajte i ovo

PRIJEVARA SVE VIŠE

Nikad kraja lažnim mailovima o povratu poreza: Ogulinki “očistili” račun, a i zadužili ju i s novim zajmovima