Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija NABAVLJENO VOZILO Podijeli

Završio projekt ‘Podrška za neovisnost’ u Centru za pružanje usluga u zajednici Ozalj

Ukupna vrijednost projekta je 7.747.323,08 kuna, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda,

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj završava projekt ‘Podrška za neovisnost’ ukupne vrijednosti 7.747.323,08 kuna, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj je projekta bio olakšati pristup životu u zajednici osobama s intelektualnim teškoćama u Karlovačkoj županiji i tako doprinijeti povećanju socijalne uključenosti osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

U okviru projekta je 41 osoba s intelektualnim teškoćama primila uslugu organiziranog stanovanja, a njima je podršku pružalo 29 asistenata tijekom 20 mjeseci provedbe. U supervizijsku je podršku bilo uključeno 5 stručnih radnika, dok je 29 asistenata sudjelovalo u edukaciji o aktivnoj podršci osobama s intelektualnim teškoćama, čime su ojačani kapaciteti stručnjaka.

Ujedno su u okviru projektnih aktivnosti održane dvije tribine samozastupnika, kojima je u cilju bilo podići svijest stručne i šire javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije, sprječavanja institucionalizacije i pravima osoba s invaliditetom.

Projektnim je sredstvima nabavljeno jedno kombi vozilo.

(sponzorirana objava)

Pročitajte i ovo

BRZO UHVAĆEN

Dugorešanin (39) je provalio u kafić prije par dana, pa brzo uhvaćen