Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život OPREZNO NA DOBRI Podijeli

Završni remont HE Lešće: Od sutra do petka puštanje do 65 kubika vode

Agregate će se stavljati u pogon u više navrata

Remont Hidroelektrane Lešće glavnih agregata, koji traje od 2. srpnja, privodi se kraju. Sve do danas ispušta se samo biološki minimum nizvodno od HE Lešće, a od sutra s uključivanjem agregata, propuštat će se 63 kubika vode u sekundi.

– Završne remontne aktivnosti obuhvaćaju ispitivanja i puštanja u pogon agregata od utorka, 17. srpnja do petka, 20. srpnja, svakodnevno i tijekom čitavog dana. Tijekom završnih ispitivanja, agregati će u više navrata ulaziti i izlaziti iz pogona te će se, tijekom rada agregata, nizvodno propuštati voda protoka do 65 m3/s. Vodni val od HE Lešće do ušća u Kupu kod Karlovca, putuje oko 12 sati, kažu iz HEP-a.

Nakon remonta režim rada agregata planira dispečerska služba ovisno o hidrološkim okolnostima i potrebama u elektroenergetskom sustavu. No, kako je u ljetnim mjesecima na obalama rijeke Dobre povećan broj kupača, ribiča, veslača i ostalih turista, iz HEP-a najavljuju da će “nastojati planirati rad elektrane na način da se stvara manji vodni val nizvodno od hidroelektrane”.

Pročitajte i ovo

NOVI KAVNI POREDAK

A smetali su nam mladi koji piju po parkovima: Zahvaljujući odluci Vlade, sad vani piju sve generacije