Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac SKUPA ISPA Podijeli

Zbog karlovačkog ISPA pročistača država platila 8 milijuna eura odštete izvođaču. Petračić istražuje hoće li Grad zbog toga imati štete

“U ime Republike Hrvatske Ministarstvo regionalnog razvoja je platilo ovo o čemu vi govorite, ali vi možete i dalje slobodno istraživati”, poručio mu gradonačelnik Mandić

Izgradnja karlovačkog pročistača otpadnih voda bila je, čini se skuplja nego što građani znaju jer za projekt vrijedan 12,1 milijun eura plaćeno je i 8 milijuna eura odštete.

Tko je platio, je li Grad Karlovac izgubio tu veliku parnicu, pitao je na aktualcu Gradskog vijeća nezavisni Davor Petračić.

-Gradonačelniče da li je istina da je Vodovod i kanalizacija izgubio sudski spor za izgradnju pročistača otpadnih voda. Dakle, da li je istina da je Grad Karlovac izgubio tako veliku parnicu, koliko će to koštati i tko će to platiti?, pitao je Petračić.

– Vodovod i kanalizacija i Grad Karlovac nisu bili stranke u postupku. Stranka u postupku je bila Republika Hrvatska putem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje koja je sudjelovala u tim sudskim postupcima, odgovorio mu je direktor ViK-a Nikola Rogoz, međutim Petračića nije uvjerio da Karlovčani neće morati platiti ništa.

-Ja ću se sada morati pretvoriti u istraživačkog novinara da je vidim koja je prava istina u toj cijeloj priči i da li je Grad Karlovac jedan od sudionika te priče, da li će imati štete. Jer, ta šteta koja je napravljena negiranjem nekih radova unutar ISPA-e, a u vrijednosti 4 milijuna eura nije priznato izvođačima, sada je narasla na 8 milijuna eura. A 8 milijuna eura je približno godišnji promet Vodovoda i kanalizacije tako da to nije priča koju treba baciti pod tepih, kaže Petračić.

-Informacija koju ja ima je da je u ime Republike Hrvatske Ministarstvo regionalnog razvoja u biti platilo ovo o čemu vi govorite, ali vi možete i dalje slobodno istraživati, na kraju mu je rekao gradonačelnik Damir Mandić.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu