Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Županija KORONA REBALANS Podijeli

Zbog koronavirusa smanjen proračun Općine Vojnić za 5 milijuna kuna

Srezane isplate regresa, božićnica, nagrada, reprezentacija, manifestacije, dotacije udrugama…

Zbog krize koju je izazvala epidemija koronavirusom i Općina Vojnić je morala u rezanje svog proračuna. Prvim rebalansom smanjen je za 5 milijuna kuna i sada iznosi  32,3 milijuna kuna.

Smanjenje se odnosi na isplate regresa, božićnica, nagrada, reprezentacije, obilježavanja svečanosti i manifestacija, udrugama civilnog društva te za održavanje kulturnih i sportskih događanja koje se zbog krizne situacije neće moći ni održavati. Smanjeni su i financijski iznosi na programima koje financira Općina Vojnić i za koje nisu sklopljeni ugovori.

– Prvim izmjenama i dopunama Proračuna za 2020. godinu garantira se njegova stabilnost, uravnoteženost i likvidnost. Također, vodilo se računa o sklopljenim ugovorima čija je realizacija u tijeku, a što se sufinanciraju iz EU i nacionalnih fondova. Unatoč smanjenju proračuna, u proračunu su i dalje osigurana sredstva za nabavu medicinske opreme za potrebe rada Stožera civilne zaštite, Crvenog križa, pomoći socijalno najugroženijim obiteljima, ostvarenje kratkoročnih mjera u poljoprivredi, osnovnoškolskom obrazovanju te za jačanje gospodarstva.

Pročitajte i ovo

SUBOTA

Šest pozitivnih u županiji