Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  33C° Karlovac

 • weather-image

  33C° Duga Resa

 • weather-image

  31C° Ogulin

 • weather-image

  33C° Ozalj

 • weather-image

  32C° Slunj

Karlovac NA RADIO MREŽNICI Podijeli

“Zbog migrantskog vala tražit ću jače kontrole policije na propusnim dijelovima granice u Karlovačkoj županiji”

Ovaj dio granice ovdje očito je porozan

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović tijekom razgovora za Radio Mrežnicu najavila je da će od ministra unutarnjih poslova tražiti jače kontrole granične i ostale policije uz pogranične dijelove Karlovačke županije, a zbog migrantskog vala koji je zadnja dva do tri mjeseca krenuo rutom koja prolazi ovom županijom.

Na upit Radio Mrežnice o migrantskom valu i sve većem broju migranata, predsjednica je odgovorila da to jest sigurnosni problem i da je bilo za pretpostaviti da će se migranti početi probijati i ovom rutom jer jednostavno pokušavaju pronaći bilo kakav način da dođu do zapadne Europe, rekla je Grabar Kitarović.

Dodala je da su migranti vrlo dobro upućeni u rute kojima prolaze, a koje im se otkrivaju na web stranicama i društvenim mrežama. – I ovaj dio granice je ovdje očito porozan i treba ga bolje osigurati. Čula sam na nekoliko mjesta da postoje problemi zbog nasilja, da se često provaljuje u kuće, da su lokalni stanovnici osobito starije dobi žrtve nasilja i svakako ću nakon ovog posjeta porazgovarati s ministrom unutarnjih poslova da pojačamo nazočnost policije, posebno granične, ali i interventne i druge policije na ovom području, a da bi se osigurali životi i imovina građana, rekla je predsjednica gostujući u programu Radio Mrežnice.

Pročitajte i ovo

RADOVI U TIJEKU

Od danas sljedeća dva dana zatvorena Sarajevska kod McDonalds-a