Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac ZELENILO KARLOVAC Podijeli

Zelenilo 2017. završilo s 500.000 kuna dobiti, u 2018. stiže problem – izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu

Novi Zakon koji je Vlada uputila u Sabor komunalnim tvrtkama onemogućuje bavljenje tržišnim djelatnostima, financijski bi to Zelenilo udarilo s 30 % manje prihoda

Tvrtka Zelenilo Karlovac završilo je još jednu uspješnu poslovnu godinu. Istim tempom planiraju nastaviti, ali u 2018. stiže problem u obliku izmjenjenog Zakona o komunalnom gospodarstvu.

Taj zakon Vlada je uputila u Sabor i ako bude izglasan kako je predloženo, bit će problem jer će onemogućiti tržišnu djelatnost, naglasili su na današnjoj konferenciji za novinare direktorica Jasmina Cvetković i gradonačelnik Damir Mandić.

Za Zelenilo to bi financijski značilo 30 % manje prihoda koje tvrtka godišnje ostvari upravo radovima i uslugama na tržištu. Ako se zna da je Zelenilo u 2017. ukupno ostvarilo 19 milijuna kuna prihoda onda je jasno da je riječ o velikom novcu, gotovo 6 milijuna kuna,  bez kojega bi tvrtka mogla ostati.

– Pratimo što se događa sa Zakonom u Saboru, zaštitu interesa tražit ćemo preko Udruge gradova, ali radi se o EU direktivi pa je vjerojatno da će on biti donesen. Za Zelenilo to će zahtijevati snažnu prilagodbu. Radimo razvojnu strategiju prilagodbe na taj veliki udar na poslovanje tvrtke koji se očekuje u razdoblju pred nama, naglasila je Cvetković.

Preseljenje u novu upravnu zgradu u Primorskoj ulici u ožujku

No, dok do njega dođe Zelenilo će nastaviti unapređivati svoje poslovanje. Oko pola milijuna kuna dobiti iz 2017. reinvestirat će u još kvalitetniju uslugu i povećanje svoje konkurentnosti. Zelenilo brine o karlovačkim parkovima i cvjetnjacima koje krase biljke iz vlastitog rasadnika, u četiri groblja lani je uloženo 1,4 milijuna kuna, za povećanje broja grobnih mjesta Grad je za 400 tisuća kuna kupio zemljište uz Groblje Hrnetić…

Zelenilo će dodatno ulagati u ekologiju kako bi postala predvodnih dobrih ekoloških praksi u gradu. To će osnažiti novim vizualnim identitetom i motom “Misli zeleno”. Svojim primjerom žele pokazati korist recikliranja i pametnog upravljanja otpadom. Za potrebe toga okreću se digitalizaciji i novim trendovima.

Današnja pressica održana je u staroj upravnoj zgradi, ali neka iduća neće jer za mjesec dana direktorica i njen tim sele u novu zgradu u Primorskoj ulici.

– Tamo će građanima na jednom mjestu, u blizini počivališta svojih pokojnika između tri gradska groblja, moći pronaći sve potrebno, poput svijeća, aranžmana, lampiona.

Prva rata kredita od oko 70 tisuća kuna za ovu zgradu na naplatu stiže ove jeseni.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu